Inici La Ciutat Salut Tota la informació del COVID-19 a Amposta

Tota la informació del COVID-19 a Amposta

En aquest espai anirem penjant tota la informació relacionada amb la gestió de la crisi del COVID-19 que pugui ser d’interès per a la ciutadania d’Amposta.

Plans d’Obertura dels equipaments

Aquí podeu consultar els plans d’obertura dels diferents equipaments i centres municipals, aprovats per Junta de Govern Local, i que marquen les normes per a la reobertura d’aquests equipaments seguint les normes de seguretat i higiene marcades segons la Fase del Pla de desescalada en què s’ha fet la reobertura.

Directori del petit comerç d’Amposta que et pot portar els teus productes a casa

L’Ajuntament d’Amposta ha habilitat aquest espai per recollir aquells negocis d’Amposta que ofereixen productes i serveis de primera necessitat i puguin fer repartiment a domicili, amb totes les seves dades de contacte. Si no pots anar a comprar, t’ho portaran a casa!

Propostes educatives per quedar-te a casa

En aquests dies de confinament, una de les situacions que segurament ha afectat més a les famílies ha estat el tancament dels centres educatius. Ara, petits i adolescents passen tot el dia a casa i les famílies feu tot el possible per proporcionar-los recursos que els permetin continuar desenvolupant les seves habilitats.

Per això, des de l’Ajuntament d’Amposta i en col·laboració amb tot el personal docent de les llars d’infants, d’Esardi, de Visual i plàstica i dels diversos centres educatius de la ciutat, hem fet un recull de propostes educatives perquè aquests dies us siguin més amens.

Propostes culturals per quedar-te a casa

Tots sabem de la importància de quedar-se a casa aquests dies, i de sortir el mínim i estrictament necessari, i d’igual manera sabem que tantes hores poden resultar avorrides.

Si ja heu fet un poc d’esport per mantenir-vos actius, innovat un poc a la cuina amb alguna nova recepta, o fins i tot heu contat els grans d’arròs que conté un paquet de kilo, nosaltres us volem proposar que guardeu un raconet del dia per la cultura, i es que arran d’aquesta situació tant excepcional, molts museus i centres d’art són els que han decidit proposar-nos realitzar visites i/o tours virtuals per descobrir els seus tresors, i perquè no, que quan tot plegat hagi tornat a la normalitat, ens animem a visitar-los en persona.

Activitats juvenils per quedar-te a casa

Declaració d’estat d’alarma: resum de mesures que s’apliquen

Estan al càrrec el president de l’Estat i els ministres de Defensa, Interior, Mitma i Sanitat.

Tots els cossos i forces de seguretat autonòmics i locals sota el comandament d’Interior. Activades les forces armades per si de cas.

Cada CCAA farà la gestió ordinària, però sota les odres directes de l’Estat.

Restriccions a la llibertat de circulació de les persones

 • Els ciutadans només podran circular per les vies d’ús públic per a les següents activitats:
 • Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
 • Assistència a instal·lacions sanitàries.
 • Desplaçament al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.
 • Retorn al lloc de residència habitual.
 • Assistència i cura de gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
 • Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
 • Per causa de força major o per situació de necessitat.
 • Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, que haurà de fer-se individualment, llevat que s’acompanyi persones amb discapacitat o per una altra causa justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei

El Ministre de l’Interior podrà acordar el tancament o la restricció de la circulació en carreteres.

Mesures de contenció

Àmbit educatiu:

 • suspensió de tota activitat educativa presencial a tots els centres. Cal fer ús de les modalitats educatives "on line" o a distància sempre que sigui possible.

Àmbit de l’activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatius, activitats d’hostaleria i restauració, i altres d’addicionals:

 • Suspensió de l’obertura al públic dels locals i establiments minoristes, amb l’excepció dels que es relacionen a continuació: establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, mèdics, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per Internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.
 • Se suspèn qualsevol altra activitat o establiment que l’autoritat competent consideri que pot suposar un risc de contagi.
 • El temps de permanència en els establiments oberts haurà de ser l’estrictament necessari per a l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat i no s’hi podran consumir productes.
 • S’evitaran aglomeracions i es controlarà que consumidors i empleats mantenen la distància de seguretat.
 • Se suspèn l’obertura al públic de museus, arxius, biblioteques, monuments, així com locals i establiments on es duguin a terme espectacles públics i les activitats esportives i d’oci indicades en l’annex del Reial decret.
 • Se suspenen les activitats d’hostaleria i restauració i només es podran prestar els serveis de lliurament a domicili.
 • Se suspenen revetlles, desfilades i festes populars.

Llocs de culte, i cerimònies civils i religioses:

 • Assistència condicionada a l’adopció de mesures organitzatives per garantir el manteniment de la distància d’almenys un metre entre els assistents.

Més informació:

Mesures aplicades per la Generalitat de Catalunya

La resolució SLT/737/2020 (PDF), de 13 de març, per la qual s’adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció del SARS-CoV-2 ordena el tancament, a partir de les 00.00, de:

 • Tota classe d’instal·lacions esportives, públiques o privades.
 • Cinemes, sales de teatre, discoteques, pubs, sales de ball, sales de karaoke, cafès teatres i qualsevol altre establiment recreatiu.
 • Bars, restaurants, cafeteries i qualsevol establiment de restauració llevat els integrats a un establiment hoteler o a centres socials residencials o sanitaris. Es permetrà el servei a domicili, per raons de confinament, però sempre amb el local tancat, sense recollida a
 • local, i complint les normes d’higiene necessàries.
 • Salons de joc.
 • Centres comercials, incloent grans superfícies i galeries, a excepció d’aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes de consum habitual (alimentació, neteja i higiene) i d’aquelles àrees dels centres comercials amb la mateixa activitat.

Decret d’Alcaldia 928/2020: Mesures excepcionals de l’Ajuntament d’Amposta en relació a la prevenció del SARS-CoV-2 (coronavirus)


Descarregar decret 928/2020 (PDF, 82KB)


Ultimes actualitzacions sobre el COVID-19

L’Ajuntament d’Amposta, entre els 20 municipis de més de 20.000 habitants de tot l’Estat més sensibles amb la gestió social de la covid

L’Ajuntament d’Amposta, entre els 20 municipis de més de 20.000 habitants de tot l’Estat més sensibles amb la gestió social de la covid

publicat el 29/12/2021

El 2020 l’Ajuntament va incrementar en un 25% els recursos destinats a serveis socials passant dels 109,44€/hab. el 2019 als 136,57€/hab. el 2020, segons recull l’informe anual de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials ...

El toc de queda nocturn entra en vigor a Amposta aquesta matinada

El toc de queda nocturn entra en vigor a Amposta aquesta matinada

publicat el 29/07/2021

La mesura estarà vigent, de moment, fins el 6 d’agost ...

L’antiga residència d’avis s’activa com a espai per atendre persones amb necessitats de cures intermèdies

L’antiga residència d’avis s’activa com a espai per atendre persones amb necessitats de cures intermèdies

publicat el 28/01/2021

Dins el Pla de Contingència de la regió sanitària Terres de l’Ebre per alleugerir la pressió dels assistencial dels centres, a l’Hospital Comarcal d’Amposta també s’ha desprogramat la cirurgia amb ingrés, s’han suspès algunes proves especials, s’han reduït les consultes i visites i es desprogramarà part de la cirurgia sense ingrés ...

L’Ajuntament suspèn el cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses per al 2021

L’Ajuntament suspèn el cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses per al 2021

publicat el 22/01/2021

Suposarà una disminució de 50.000 euros del ingressos previstos ...

Nous horaris de la piscina i gimnàs municipal per al primer tram (a partir del 23 de novembre)

publicat el 21/11/2020

Cita prèvia al 977704480 per a l’ús de piscina lliure, sala de pesos i activitats dirigides ...

Mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 a partir del 23 de novembre

publicat el 21/11/2020

RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. ...

Amposta valora en més d’un milió d’euros l’aportació extraordinària en la gestió de la covid-19

Amposta valora en més d’un milió d’euros l’aportació extraordinària en la gestió de la covid-19

publicat el 20/11/2020

A aquesta xifra se li han de sumar l’1,3M€ que no va ingressar l’Ajuntament derivats del tancament d’activitats, com la suspensió del cobrament de les concessions administratives o dels serveis de les llars d’infants i la piscina ...

Reobertura del servei d’Urgències nocturnes a l’Hospital Comarcal d’Amposta

Reobertura del servei d’Urgències nocturnes a l’Hospital Comarcal d’Amposta

publicat el 16/11/2020

A partir de la nit de dilluns 16 de novembre es reprendrà l’activitat nocturna a les Urgències de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que es van aturar degut als positius entre la plantilla ...

Reestructuració del servei d’urgències de l’Hospital Comarcal pel confinament de 6 metges

Reestructuració del servei d’urgències de l’Hospital Comarcal pel confinament de 6 metges

publicat el 30/10/2020

Les urgències funcionaran de les 8.00 a les 20.00 hores a partir d’aquesta hora s’ha de trucar al 061 que derivarà segons nivell d’urgència ...

L’Ajuntament cedeix l’edifici del Sindicat per a la campanya de vacunació de la grip

L’Ajuntament cedeix l’edifici del Sindicat per a la campanya de vacunació de la grip

publicat el 19/10/2020

S’utilitzarà un espai de la planta baixa de l’edifici perquè els professionals del CAP d’Amposta puguin posar les vacunes de la grip ...

El Govern presenta un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19

El Govern presenta un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19

publicat el 15/10/2020

Les mesures entraran en vigor a les 12.00 h de la nit del dijous al divendres i tindran una vigència de 15 dies ...

L’Hospital i la Fussmont assumiran la paga per la covid-19 de totes les categories que han quedat fora de la convocatòria de la Generalitat

L’Hospital i la Fussmont assumiran la paga per la covid-19 de totes les categories que han quedat fora de la convocatòria de la Generalitat

publicat el 15/10/2020

Els i les professionals del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), del Transport Adaptat, de la cuina, la consergeria i el servei de neteja i el manteniment de l’Hospital i la residència que van treballar entre l’1 de març i el 31 de maig rebran una paga extra de 400 euros ...

L’Ajuntament suspèn el cobrament de les terrasses i de les concessions administratives mentre duri el tancament de bars i restaurants

L’Ajuntament suspèn el cobrament de les terrasses i de les concessions administratives mentre duri el tancament de bars i restaurants

publicat el 15/10/2020

També s’obrirà una segona convocatòria d’ajuts covid-19 al comerç i la restauració de fins un màxim de 500 euros per negoci ...

El Centre de Dia tanca temporalment per un positiu de covid-19 en una persona usuària

El Centre de Dia tanca temporalment per un positiu de covid-19 en una persona usuària

publicat el 08/10/2020

Les famílies rebran atenció a domicili mentre el centre romangui tancat. Està previst la seva reobertura un cop passada la quarantena de 14 dies ...

Restriccions per al control de la covid-19 als municipis de Tortosa, Roquetes i Amposta

publicat el 06/10/2020

Resum de les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 als municipis de Tortosa i de Roquetes (Baix Ebre) i d’Amposta ...

Procicat estableix mesures preventives a Amposta

Procicat estableix mesures preventives a Amposta

publicat el 05/10/2020

Es recomana la ciutadania evitar desplaçaments innecessaris i es marquen aforaments a comerç, restauració, activitats culturals i esportives i cerimònies ...

Restriccions per al control de la covid-19 aplicables a partir del 18 d’agost

Restriccions per al control de la covid-19 aplicables a partir del 18 d’agost

publicat el 18/08/2020

Resum de les mesures extraordinàries adoptades a la Resolució SLT/2073/2020 de 17 d’agost per a l’aplicació de l’Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 d’agost de 2020 ...

Amposta manté l’ajornament de les activitats

Amposta manté l’ajornament de les activitats

publicat el 17/08/2020

L’alcalde assenyala que la situació ha millorat els darrers dies i que actualment la taxa de reproducció de l’epidèmia està per sota de l’1. Tot i així, l’índex de risc continua sent "alt" ...

La Brigada Municipal se sotmet a proves PCR preventives, gràcies a les quals es detecta un positiu

La Brigada Municipal se sotmet a proves PCR preventives, gràcies a les quals es detecta un positiu

publicat el 06/08/2020

Es realitza una segona tanda de proves PCR vinculades a aquest positiu, que surten totes negatives ...

1 2 3 4 5 6

Ajuntament d´Amposta · Pl. de l´Ajuntament, 3-4 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament
Edifici Lo Sindicat (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 40 27
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies


Fab Lab TE (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 (edifici Lo Sindicat) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 94 50 | fablabte@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies


Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó (Ajuntament d´Amposta)
Adreça provisional: Av. de Sant Jaume 42-52 (Oficina de Turisme - Espai Km 0) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 48 21 | bcsja@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies