Inici La Ciutat Salut Tota la informació del COVID-19 a Amposta COVID-19: Propostes culturals per quedar-te a casa

COVID-19: Propostes culturals per quedar-te a casa

publicat el 23/03/2020

COVID-19: Propostes culturals per quedar-te a casa

Tots sabem de la importància de quedar-se a casa aquests dies, i de sortir el mínim i estrictament necessari, i d’igual manera sabem que tantes hores poden resultar avorrides.

Si ja heu fet un poc d’esport per mantenir-vos actius, innovat un poc a la cuina amb alguna nova recepta, o fins i tot heu contat els grans d’arròs que conté un paquet de kilo, nosaltres us volem proposar que guardeu un raconet del dia per la cultura, i es que arran d’aquesta situació tant excepcional, molts museus i centres d’art són els que han decidit proposar-nos realitzar visites i/o tours virtuals per descobrir els seus tresors, i perquè no, que quan tot plegat hagi tornat a la normalitat, ens animem a visitar-los en persona.

Aquí us deixem amb una recopilació de 15 visites que podeu fer aquests dies, per a tots els gustos. Força a tots.

Visita un museu

Museu

Enllaç

Descripció

Pinacoteca di Brera, a Milà (Itàlia)

https://pinacotecabrera.org/virtualtour/start.html

Considerada com una de les millors col·leccions d’art de tota Italia

Galleria degli Uffizi, en Florencia (Italia)

https://www.virtualuffizi.com/es/visita-virtual.html

Dividit en diverses sales creades per a les diferents escoles i estils artístics per ordre cronològic, aquest palau de la ciutat de Florencia, conté una de les col·leccions d’art més antigues i famoses del món.

Musei Vaticani, en Roma (Italia)

http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/es/collezioni/musei/tour-virtuali-elen

Des del sofà de casa, directes als Museus Vaticans de Roma. La capella Sixtina, les Estances de Rafael, el Museu Chiaramonti, entre moltes altres, són algunes de les visites virtuals que es poden gaudir aquests dies.

Acròpolis d’Atenes (Grècia)

http://www.acropolisvirtualtour.gr/

Coneguda arreu del món com "la roca sagrada" aquest monument deixa bocabadat a tot el qui té la sort de poder observar-lo en persona, però que us sembla fer-hi una escapadeta virtual aquests dies d’estar per casa?

Museu del Louvre, en París (Francia)

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

Un dels més grans del planeta, i probablement dels més importants, però sense cap mena de dubte, el museu d’art més visitat de tot el món, si no l’has visitat mai, ara podria ser un bon moment per fer-ho, i si ja ho has fet, mai està de més tornar a fer-ho.

British Museum, en Londres (Reino Unido)

https://artsandculture.google.com/partner/the-british-museum

Un altre dels grans, dels més importants i amb més afluència de públic. Les seves sales acullen diverses temàtiques com ara la història, l’arqueologia, l’art, la etnografia, i fins i tot el "saber humà".

Metropolitan Museum (MET), en Nueva York (EEUU)

https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project

Aquests dies poden ser l’ocasió perfecta per creuar l’Oceà Atlàntic, i gaudir dels tresors que alberga el MET, tresors que van des de l’antiguitat clàssica, fins a la època moderna.

National Gallery of Art, en Washington (EEUU)

https://artsandculture.google.com/partner/national-gallery-of-art-washington-dc

Una de les joies dels Estats Units, i no ho diem per la seva forma de diamants entrellaçats que té des del cel, sinó per la valuosa i variada col·lecció d’obres d’art que aquest museu, fundat l’any 1937, conté al seu interior.

Museu Guggenheim, en Bilbao (España)

https://artsandculture.google.com/project/guggenheim-bilbao?hl=es

Si us agrada l’art contemporani, en totes les seves diferents formes d’expressió, el museu Guggenheim de Bilbao, és una d’aquelles parades obligades que teniu pendents, i que fins llavors, podeu anar fent des de casa.

Museu Dalí de Figueres

http://www.salvador-dali.org/media/visita-virtual-dali/figueres1/figueres1.html

Considerat com l’objecte surrealista més gran del món. El Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, fou construït sobre les restes de l’antic teatre de Figueres, i forma part del triangle dalinià empordanès junt amb el Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat.

Museu de Orsay de París

https://www.google.com/culturalinstitute/asset-viewer/mus%C3%A9e-d%E2%80%99orsay-paris/KQEnDge3UJkVmw?projectId=art-project

Dedicat principalments a les arts plàstiques, va ser inaugurat l’any 1986, després de la remodelació de l’estació de ferrocarril d’Orsay. El museu alberga pintura impressionista i postimpressionista, escultura, arts decoratives, fotografia, cinema i arquitectura.

Sefardí de Toledo

http://www.mcu.es/visitavirtualmuseos/museo-sefardi

Curiosos de les diferents cultures que es van establir a la península, dels diferents llegats històrics, religiosos i de les costums que ens van deixar? Al museu Sefardi de Toledo podem descobrir una mica del passat jueu a España,provinent dels sefardis, descendents directes dels jueus que van viure a la península ibèrica fins al 1492.

Museu Thyssen

https://static.museothyssen.org/microsites/vv_permanente/index.htm?startscene=0&startactions=lookat(154.41,-20.59,109.67,0,0);

És una pinacoteca de mestres antics i moderns, ubicada a Madrid, i que juntament amb el Museu del Prado, i del Centre d’Art Reina Sofía, configuren el conegut "Paseo del Arte".

Museu Nacional d’Art de Catalunya

https://www.museunacional.cat/es/itinerarios-virtuales

El museu d’art de la ciutat de Barcelona, conegut com MNAC, agrupa totes les arts amb la missió de conservar i exhibir la col·lecció d’art català més important del món, mostrant-lo de la A a la Z, des del romànic, fins l’actualitat.

Metropolitan Opera

https://www.metopera.org/

I per tancar aquest llistat, si sou amants de l’òpera, durant aquesta setmana, el Metropolitan Opera de Nueva York, presentará cada día, una òpera en alta definició, que se podrà veure de forma totalment gratuita.

Recull de museus de betevé

beteve.cat/artic/museus-virtuals-casa

Museus virtuals: art sense aglomeracions amb només un clic

Museu de l’Hermitage

Visita virtual al Museu de l’Hermitatge


MoMA de Nova York

Museu MoMA a Google Arts & Cultura


Museu d’Andy Warhol

www.warhol.org


Propostes culturals

Música | Nens i família | Teatre | Lectura | Varis

Música

Entitat que la promou

Breu descripció

Enllaç

Monstres de l’Ebre

Concerts des de casa de grup del sud de Catalunya

https://www.instagram.com/monstresdelebre

Com a casa, enlloc Festival

Iniciativa musical en directe via live Instagram, on diferents artistes del territori, oferiran concerts d’uns 30 minuts de duració, en streaming.

instagram.com/comacasaenlloc_fest/

joemquedoacasatgn

A causa d’aquesta crisi sanitària que estem vivint, sorgeix el festival de música online amb artistes de la província de Tarragona. Des de casa seva, en directe a casa teva! Per fer-nos passar més lleugeres les tardes del cap de setmana!

instagram.com/joemquedoacasatgn/

catorze.cat

14 interessants propostes i iniciatives culturals, són les que el portal culturaviva14 ens ofereix per aquests dies. Teatre, música, poesia, aquí n’hi ha per a tots els gustos!

catorze.cat/noticia/13879/cultura/des/sofa

Banda Simfònica de les Terres de l’Ebre

Aquests dies, la Banda Simfònica de les Terres de l’Ebre, ens anirà penjant videos del passat projecte de la #BSTE, el concert #colorssimfònics amb el Mestre Joan Ramon Reverté Reverté.

facebook.com/bandasimfonicate/

yomequedoencasafestival

Que millor que gaudir dels concerts dels teus artistes preferits, des de casa seva, directament a la teva? Tot un cap de setmana ple de concerts, visita el seu perfil de instagram per veure els cartells, i programa les alarmes per a no perdre-te’n ni un!

yomequedoencasafestival.com/

Nens i família

Entitat que la promou

Breu descripció

Enllaç

Sortir amb nens

El portal de sortir amb nens ens proposa tota una sèrie d’activitats a realitzar amb els més petits de casa. Cuina, jocs de taula, creativitat, manualitats, ciència i experiments, entre moltes altres opcions, n’hi ha per a tots els gustos!

sortirambnens.com/

Fundesplai

Des de la Fundació Catalana de l’Esplai, ens han fet una recopilació de 21 idees creatives i educatives a fer amb els infants de casa, que poden fer d’aquest confinament, una gran oportunitat per estimular tots i cada un dels sentits dels més petits, tot plegat divertint-se i amenitzant aquests llargs dies.

escoles.fundesplai.org

Fundació Pere Tarrés

Els professionals i docents de la fundació Pere Tarrés, ens han confeccionat una guia ràpida sobre COM cal jugar amb els nens i nenes en aquesta època de confinament, donant resposta a tota una sèrie de preguntes que de ben segur, molts pares i mares s’han plantejat en els darrers dies.

www.peretarres.org

Teatre

Entitat que la promou

Breu descripció

Enllaç

mujereslorquianas

Les companyes de mujereslorquianas, és un projecte Social d’Acció Col·lectiva per impulsar les dones a través de l’Art, Durant aquests dies i a fi d’amenitzar-nos el confinament, al seu Facebook aniran publicant diferents continguts relacionats amb les temàtiques que s’impulsen al seu projecte.

facebook.com/mujereslorquianas/

Opera Metropolitana de NY

Per als amants de l’òpera, durant aquesta setmana, el Metropolitan Opera de Nueva York, presentará cada día, una òpera en alta definició, que se podrà veure de forma totalment gratuita.

metopera.org/

Teatre Lliure

Amb els hashtags #LliureAlSofa i #TheShowMustGoON, la companyia de teatre TeatreLliure, procedent del teatre independent barcelonés, oferirà a través del seu canal de YouTube, els diferents espectacles i obres que a causa del confinament, no es podran gaudir presencialment.

youtube.com/user/teatrelliure/videos

Teatre Barcelona

instagram.com/teatrebarcelona/

Des de Teatre Barcelona tenen ben clar que el de la cultura no es queda mai quiet, sigui quina sigui la circumstància, i per això, en primer lloc ens han fet una recopilació de plataformes online on podem gaudir d’obres teatrals, i a continuació, via instagram, han crear el festival musical A LITTLE SUNDAY MUSIC, on a traves de la xarxa social, podrem gaudir d’alguns dels artistes de teatre musical amb més prestigi i trajectòria del país, i es que com bé diuen ells, ¡Al mal virus, buena música! 🦠💪🏻

teatrebarcelona.com

Lectura

Entitat que la promou

Breu descripció

Enllaç

planetadelibros

Al portal del planetadelibros, i per a que la lectura no pari, ens han preparat una sèrie d’activitats relacionades amb la lectura i que una gran varietat de personatges de tots els camps, ens llegiran o comentaran experiències i altres curiositats, a part, ens han deixat uns quants llibres disponibles en PDF per a que com ells diuen, #keepreadingencasa, puguem continuar llegint a casa!

keepreadingencasa.planetadelibros.com/

llegim.ara.cat

Amb les llibreries tancades, hi ha editorials que estan fent un esforç per continuar acompanyant els lectors durant el confinament distribuint de franc alguns dels títols dels seus catàlegs, el portal llegim.ara.cat ens deixa un parell d’aquestes editorials, i ens inviten a seguir buscant ja que n’hi ha moltes més!

editorials-regalen-llibres-gratis-confinament

criatures.ara.cat

No ens oblidem pas de les criatures, i es que per als més petits, aquesta és una activitat que ben enfocada, pot ser d’allò més beneficiosa per al desenvolupament del seu cervell, i si la lectura està relacionada amb les Ciències de la Computació, combinant-la amb jocs intuïtius,, doblement interessant, per això des de criatures.ara.cat ens han proposat un parell de portals a través dels quals els més petits, podran iniciar-se en aquest prometedor món #JoEmQuedoACasa Mainada confinada

Mainada-confinada_

E-Biblio

Des del portal oficial de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya, ens ofereixen una àmplia varietat de llibres de totes les temàtiques per poder aprofitar aquests dies, viatjant gràcies a la literatura.

catalunya.ebiblio

Petit Londoner

Interessantíssima proposta la que ens fan els amics del Petit Londoner, on cada dia a l’hora del té, les 17h, podrem gaudir d’un compte en anglès per a que els més petits, i no tant petits, es vagin familiaritzant amb l’idioma. Podeu seguir els continguts i programació a la seva pàgina de facebook i a través del hashtag #storytimeatfive

petitlondoner

Editorial Sentir

Com explicar als més petits de casa, la particular situació que estem vivint? Doncs la Editorial Sentir, amb el recolzament del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, han creat el Conte gratuït "La Rosa contra el virus", un conte per explicar el Coronavirus i altres virus.

Conte_La_Rosa_contra_el_virus.pdf

Grupo Hearst

El grup Hearst, posa a disposició de tots els que aquests dies estem confinats a casa, de forma totalment gratuita, tota la seva oferta de magazines. Moda, cultura, decoració, belleSa, lifestyle, viatges, cotxes... Totes les seves revistes, a tan sols un clic!

harpersbazaar.com

Ajuntament d’Amposta

Pàgina de Facebook i Instagram de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó a Amposta, que us ofereix periòdicament continguts propis i externs seleccionats que poden ser del vostre interès durant aquests dies de confinament.

www.facebook.com/biblioteca.sebastiajuanarbo
www.instagram.com/biblioamposta

Varis

Entitat que la promou

Breu descripció

Enllaç

Canal d’Instagram La_Cultura_a_casa

Llista amb continguts digitals del cimena, llibres i audiollibres, música, arts escèniques, videojocs, museus i patrimoni, arts visuals i formació cultural

www.instagram.com/la_cultura_a_casaAjuntament d´Amposta · Pl. de l´Ajuntament, 3-4 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament
Edifici Lo Sindicat (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 40 27
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies


Fab Lab TE (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 (edifici Lo Sindicat) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 94 50 | fablabte@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies


Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó (Ajuntament d´Amposta)
Adreça provisional: Av. de Sant Jaume 42-52 (Oficina de Turisme - Espai Km 0) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 48 21 | bcsja@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies