• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP) opina 200 euros menys per pensionista. La indignitat del PP amb les pensions.

200 euros menys per pensionista. La indignitat del PP amb les pensions.

Article del mes de març de 2018

publicat el 25/03/2018

"Tota la vida treballant, contribuint al sistema públic de la Seguretat Social, com per a què ara em diguin que no tinc garantida una pensió digna." "Continuaré cobrant la pensió"?, i desesperança gairebé absoluta per part de la joventut en què algun dia puguin contribuir i ser protegits pel sistema. I ara què? es pregunta la gent. Quina solució hi ha perquè puguem estar tranquils i no tinguem aquesta incertesa?

Recapitulem. Durant els anys de Govern socialista es va consolidar el sistema públic de pensions al nostre país amb avenços col·lectius com l’entrada en vigor de les pensions no contributives. Així mateix es va determinar que la revalorització de la quantia de les pensions seria equivalent a l’IPC anual. I així va ser...fins que va arribar el PP al poder. Recordeu allò de "pasaré la tijera por todo excepto por las peniones" que va dir Rajoy? Doncs va mentir perquè el primer que va fer un cop es va instal·lar a la Moncloa va ser passar la tisora per les pensions. Com? Retallant aquest augment conforme l’IPC a un raquític i miseriós 0.25%.

Conseqüència? Cadascun del pensionistes ampostins està perden uns 200 euros anuals de la seva pensió per culpa de la tisorada de Rajoy i del PP. Per fer-nos una idea del que això suposa tan sols cal recordar que la pensió mitjana a Amposta se situa entorn dels 780 euros mensuals. De pena! Davant d’aquesta situació inacceptable des de l’ajuntament ens hem d’implicar en la defensa del sistema públic de pensions i per tant, no podem tolerar que es posin en risc el avenços obtinguts amb el treball i l’esforç de tothom. Amb les seves polítiques d’ocupació, el Govern de Rajoy ha posat en perill la sostenibilitat econòmica de les pensions actuals i de les futures, que han entrat en un període de dèficits constants i creixents; i amb el nou mecanisme de revaloració, que es desvincula del poder adquisitiu i amb el factor de sostenibilitat, que ajusta l’import de la pensió en funció de l’esperança de vida, es condemna els pensionistes a un progressiu empobriment.

Per aquestes raons el PSC defensa un nou model per reequilibrar el sistema de pensions, mantenint la despesa, racionalitzant altres partides i incrementant els ingressos del sistema. És imprescindible adoptar mesures destinades a garantir el futur del sistema públic de pensions: recuperant el Pacte de Toledo i el diàleg social; aprovant un nou Estatut dels Treballadors que promogui drets laborals i ocupació de qualitat, incrementant els ingressos del sistema procedents d’impostos extraordinaris a la banca i establint una font complementària de finançament de les pensions a càrrec dels PGE i no la solució del PP d’acollir-se a plans de pensions privats com a complement de la pensió, perquè entre d’altres coses els salaris baixos i la precarietat laboral no ho permeten.

Per això des del grup socialista a l’ajuntament d’Amposta hem reclamat a tots els grups municipals que s’impliquin en demanar al Govern Espanyol que es garanteixi el poder adquisitiu de les pensions, recuperant l’actualització de les mateixes d’acord amb l’IPC i eliminant el factor de sostenibilitat establert pel PP que reduirà les pensions de jubilació en funció de l’esperança de vida.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament