• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2011 El ple de l’Ajuntament d’Amposta modifica l’ordenança d’ocupació de la via pública

El ple de l’Ajuntament d’Amposta modifica l’ordenança d’ocupació de la via pública

L’horari de les terrasses serà de les 7.30 del matí a la 1 de la matinada, ampliable fins les 2 els caps de setmana i dies festius. Es declaren les festes amb bous com Patrimoni Cultural de la ciutat. L’Ajuntament disposarà del terreny per a construir l’Antena Tecnològica.

publicat el 02/11/2011

El ple de l’Ajuntament d’Amposta, en la sessió ordinària d’aquest dilluns dia 31 d’octubre ha aprovat inicialment i sense cap vot en contra modificar l’ordenança d’ocupació de via pública amb taules, cadires i instal·lacions anàlogues. El nou redactat de l’ordenança estableix, per una banda, els horaris en els que podran estar obertes al públic les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat i, de l’altra, la unificació de materials i colors del mobiliari de les terrasses.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha explicat que els motius pels quals es modifica l’ordenança existent responen a l’entrada en funcionament de la llei antitabac que ha suposat un augment de sol·licituds d’ocupació de la via pública amb taules i cadires així com una ampliació en el nombre de taules de les ja existents i que, a més, ha suscitat algunes queixes per part dels veïns donada aquesta ampliació en nombre de terrasses al carrer i temps d’ocupació.

En qualsevol cas, Ferré, ha destacat que el que es pretén és compatibilitzar el descans dels veïns amb el funcionament dels negocis d’hostaleria de la ciutat i ha remarcat que “si no hi ha queixes dels veïns, l’Ajuntament no actuarà d’ofici” en cas d’algun incompliment dels horaris de tancament.

L’ordenança estableix que l’horari en què les terrasses al carrer poden estar en funcionament és de 7.30 del matí fins la 1 de la matinada, i es podrà ampliar fins les 2 els caps de setmana i dies festius.

Pel que fa a la unificació dels materials i colors del mobiliari, l’alcalde també ha reconegut que donada la conjuntura econòmica “no és moment de fer invertir als propietaris de bars i cafeteries en nou mobiliari” i que per això, de manera immediata l’ordenança només afectarà als de nova obertura i la resta disposaran de tres anys per fer el canvi. Fins i tot l’alcalde ha explicat que aquests tres anys són ampliables discrecionalment en casos justificats. Tots els grups de l’oposició s’han abstingut en l’aprovació inicial de l’ordenança, i en el cas del PSC i ERC han anunciat que inclouran alguna al·legació durant el termini d’exposició al públic.

Declaració de les festes amb bous Patrimoni Cultural Immaterial de la ciutat d’Amposta

El ple ha aprovat per unanimitat declarar les festes amb bous patrimoni cultural immaterial de la ciutat d’Amposta arrel d’una proposta de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, mitjançant la qual es demana fer aquesta declaració per tal de conservar una de les tradicions més arrelades del territori. L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha remarcat que “Amposta és la ciutat taurina per excel·lència” i que ha de donar suport a aquesta iniciativa per, si cal, traslladar-la a instàncies superiors. Tots els grups hi ha votat a favor i s’ha acordat afegir un nou punt en el qual es demana a la Generalitat de Catalunya que traslladi la iniciativa al Govern de l’Estat i aquest ho elevi a la UNESCO.

Construcció de l’Antena Tecnològica i mocions dels grups

El ple ha aprovat la constitució del dret real de superfície a favor de l’Ajuntament sobre una finca propietat de l’empresa Amposta Tecnològics S.L., l’empresa vinculada a Lamicat i que ha de formar part de l’antena tecnològica de les Terres de l’Ebre. Amb aquest tràmit l’Ajuntament d’Amposta disposarà del terreny per construir-hi la infraestructura durant 15 anys prorrogables a 5 més abans de que el terreny torni a revertir a Amposta Tecnològics.

El ple també ha aprovat una moció de PxC en la que es demana que Amposta torni a prestar el servei de renovació del DNI a través de l’Ajuntament, una altra del PSC per realitzar un reglament del protocol sobre els exregidors i exalcaldes de l’Ajuntament i, finalment, una moció d’ERC en la que se sol·licita a la Generalitat de Catalunya el manteniment de la reducció del cànon d’aigua a les Terres de l’Ebre i que s’aboni el deute per la gestió de les depuradores.


- Consulteu l’ordre del dia del ple de l’Ajuntament del 31/10/2011.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament