• Webs Municipals  

Volem que els pisos buits es posin al mercat de lloguer

publicat el 15/10/2019

A Amposta hi ha uns 250 pisos buits que estan en condicions per poder-hi entrar a viure. Són, en la seva majoria pisos de grans tenidors –com les immobiliàries d’entitats bancàries- que haurien d’estar al mercat amb un lloguer assequible.

Com ho aconseguirem?

L’equip de govern d’Esquerra d’Amposta estem treballant per dotar a l’Ajuntament de totes les eines possibles perquè sigui així. En primer terme, al setembre vam aprovar inicialment un reglament que ens permeti determinar quins són els habitatges desocupats amb caràcter permanent. És a dir, un reglament que, de forma objectiva, estableix els condicionants que ha de complir un habitatge per considerar- lo desocupat.

Com incentivarem que es posin en lloguer?

Hem fixat mecanismes per pressionar els tenidors i grans tenidors d’aquests habitatges desocupats perquè posin a lloguer aquests pisos. Com? Per exemple, a través de l’aprovació de les ordenances fiscal al mes d’octubre. A l’ordenança número 1 sobre l’Impost de Béns Immobles hem establert un recàrrec del 50% als pisos que qualifiquem de desocupats. Creiem que són dos eines fonamentals per donar resposta a la necessitat d’habitatges de lloguer que actualment hi ha a la nostra ciutat. Creiem que seran efectives. Amb tot, continuarem treballant per buscar mesures que incentivin el lloguer assequible a la nostra ciutat, ampliant també el parc d’habitatge públic que hem començat a crear aquest 2019.

Desencallem la depuradora del Poble Nou

Després d’anys de reclamacions i inactivitat, el Poble Nou del Delta ja té sobre la taula un dels projectes vitals per al seu abastament d’aigua: la depuradora. El ple ordinari del 30 de setembre va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals la reubicació de l’estació de depuració d’aigües residuals del Poble Nou del Delta. Tot i que la depuradora del Poble Nou estava projectada des de l’any 2009, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la tenia prevista pel pla 2021-2027. Davant la urgència de la situació, el consistori va aconseguir que es tingués previsió per al 2016-2021 i actualment s’estan redactant els projectes tant de l’estació depuradora del Poble Nou com la de la zona d’Eucaliptus. Tot i això, i fruit d’una assemblea popular, el veïnat del Poble Nou va demanar que es modifiqués la ubicació de la depuradora, ja que en la ubicació inicial de l’estació, defensada per l’ACA, els corrents d’aire feien que les males olors es traslladessin fins al nucli habitable. Per tant, el que va aprovar el ple va ser la ubicació de la depuradora en una de les tres finques proposades per evitar així els possibles problemes futurs i iniciar la compra parcial dels terrenys. Així, des de l’equip de govern hem desencallat un altre dels projectes vitals per al nucli. Juntament amb la carretera del Poble Nou a la Ràpita, la rehabilitació de l’església o la construcció del nou dipòsit d’aigua, posaran solució a reivindicacions històriques d’aquest nucli.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament