• Webs Municipals  

Tornem a balanç de 2020

publicat el 21/12/2020

Acaba l’any 2020 i és hora de fer balanç tant a nivell municipal com a nivell personal. 2020 ha estat segurament l’any mes atípic dels anys que esperàvem viure mai. Primer fou la llevantada Gloria al gener, que castigà el delta, i de seguida al febrer, ja es va escampar el virus de la Covid- 19 per tot el planeta, i obligà primer a dos mesos de confinament estricte domiciliari, i després a un semi confinament que dura fins a dia d’avui. La pandèmia ha trasbalsat completament les nostres vides, i per molts la pandèmia els ha costat la vida.

Pel que fa al nostre grup, el 2020 ha estat el primer any sencer que Junts per Amposta ha estat present al consistori municipal. Durant tota la crisi sanitària no hem parat de proposar mesures a cada ple, primer vam proposar refer completament el pressupost municipal, hem proposat crear tot tipus d’ajudes, des de suprimir el cobrament de la taxa de terrasses als bars i restaurants del municipi, ja que l’hostaleria ha estat un dels sectors més castigats per la crisi sanitària, a un seguit d’ajudes transversals per a fossin incloses al pressupost municipal de l’any 2021 per tots els sectors que han perdut mes recaptació durant este any, ajudes de 1.000 i 3.000 euros per a que es puguin beneficiar totes les empreses del municipi.

Tanmateix, tot i ser lo grup municipal més petit, amb només un regidor, hem presentat 9 mocions al ple municipal, de les quals se n’han aprovat 4. Gràcies a les nostres mocions, precs i preguntes i a la nostra tasca a les xarxes socials, hem aconseguit forçar millores per a Amposta com per exemple la completa eliminació de tota la simbologia franquista que queda al municipi, hem aconseguit revertir el carril bici disfuncional del carrer Terol, hem reactivat el consell de redacció de la revista Amposta, i també hem aconseguit la instal·lació de lluminàries a la plaça del Mercat per millorar la seguretat, entre altres millores. També vam proposar unes ordenances fiscals alternatives, que foren rebutjades per l’equip de govern, per aplicar un de les nostres eixos programàtics, "qui més recicla, menys paga".

NO RENUNCIEM A RES

En cap moment Junts per Amposta ha renunciat a aplicar el seu ideari i dur a la pràctica el seu programa electoral, tot i ser lo grup municipal més petit com hem dit.

Simultàniament, la tasca del nostre grup ha estat menystinguda per l’equip de govern massa vegades, utilitzant un to altiu i gens respectuós amb el nostre grup i en especial contra el regidor Manel Masià. Quan hem realitzat la nostra legítima tasca de govern i hem denunciat coses que no funcionaven bé al nostre municipi, la resposta airada i automàtica de l’equip de govern ha estat posar el retrovisor per intentar carregar-nos unes responsabilitats que no ens corresponen, perquè ni Junts existia en aquell moment, ni Manel Masià ha format mai part de cap govern municipal. El govern actual sembla tenir poca tolerància a la crítica, per exemple, quan se li han recriminat que la transparència que tant predica, no l’aplica amb els grups de l’oposició quan se li demanen la documentació interna que ens corresponen per llei i que necessitem per fer la nostra tasca de control, l’atac ha estat la resposta.

Tot i que l’equip de govern vulgui acusar el nostre grup de fer una oposició destructiva i de no proposar res, la veritat és que l’alcalde i el seu equip ha confós, ser rigorosos en l’ús del pressupost públic i vigilar que es compleixin les promeses que s’han fet a la ciutadania, en fer oposició dura. Res més oposat al nostre tarannà, oposició destructiva és criticar per criticar, sense proposar res. Potser no s’esperava aquest tipus d’oposició.

Finalment, a nivell català, Junts per Catalunya, el moviment que va crear el president a l’exili Carles Puigdemont el novembre de l’any 2017 finalment s’ha constituït en un nou partit polític. A les properes eleccions del 14 de febrer de l’any vinent al Parlament de Catalunya, eleccions provocades un altre cop per la repressió espanyola al inhabilitar injusta i arbitràriament el president Quim Torra, la candidatura Junts per Catalunya estarà encapçalada per Carles Puigdemont, Laura Borràs i Joan Canadell.

Només ens queda desitjar un feliç any 2021 a tota la ciutadania d’Amposta. Ha estat un any complicat certament, i l’inici del proper no sembla que hagi de canviar gaire, però ja s’albira la llum a la fi del túnel. Mentrestant el nostre regidor i tot l’equip de Junts per Amposta que treballa des del darrera estarem a la vostra disposició per al que necessiteu.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament