• Webs Municipals  

Text a la revista Amposta del mes de març del PSC

publicat el 30/03/2020

ANNA TOMÀS TALARN, NOVA CONSELLERA AL CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ.

La portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta Anna Tomàs, ha pres possessió del càrrec de consellera al Consell Comarcal del Montsià el passat mes de febrer.

Anna Tomàs ja va ser consellera anteriorment en la legislatura del 1995-99,  i ara la seva incorporació suposarà  que el Ple del Consell  és més parell, ja que queda compost per 12 dones i 13 homes.

Ha entrat a formar part de la  Comissió Informativa d’Hisenda i Especial de Comptes  i la Comissió Informativa de Promoció Econòmica.

"Treballaré per la gent del Montsià defensant els interessos i objectius comuns de la comarca. Perquè sols lluitant pel reconeixement del Montsià i mantenint unit el territori, podem tenir veu i vot allí on faci falta."

 

EL PSC DEFENSA AL PLE  "EL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DE LES DONES".

En el passat ple de l’Ajuntament d’Amposta vam presentar una moció per manifestar el nostre compromís amb les dones, amb la defensa dels seus drets i amb les polítiques feministes com a eina útil per avançar cap a una societat lliure de masclisme.

La societat no pot acceptar que la meitat de la seva població pateixi discriminació. Celebrem aquesta jornada de reconeixement i reivindicació amb la seriosa preocupació de viure un moment històric d’amenaça cap a les dones.

L’amenaça de la ultradreta qüestionant els drets de les dones ha de tenir una resposta contundent als carrers. No hi ha punt de retorn, el feminisme és imparable i ha demostrat que té una força poderosa i transversal. Les dones hem conquistat espais i drets. No donarem ni un pas enrere.

Ara, per fi, comptem amb un Govern estatal que, recollint aquest esperit del 8M, situa el feminisme com a eix transversal a tots els seus ministeris i accions polítiques. Un Govern que defensa la igualtat real, afermant els avanços assolits (sempre per governs socialistes) enfront d’aquells partits que pretenen eliminar-los.

El feminisme no exclou als homes ni planteja una guerra de sexes. La declaració en el qual es basa aquest moviment, va ser firmat  per 30 homes i 70 dones. I ni abans ni ara, el moviment ha dit mai que tots els homes són uns maltractadors. El que sí que constata,  és que la desigualtat provoca situacions de abús, per exemple, quan una dona és víctima de violència masclista i no pot escapar del seu agressor perquè depèn econòmicament d’ell.

Per elles, per nosaltres, per les que vindran, s’ha de corregir aquesta  injustícia.

 

A FAVOR DE L’IMPULS DEL PACTE CONTRA LA CRISI DE PREUS DE LA FRUITA.

El número d’explotacions agràries a Catalunya s’ha reduït de manera molt  important. Un descens del 35% de la Renta Agrària en els últims 16 anys és un indicador preocupant.

Dintre de les dificultats actuals que viu el Món Agrari, la greu crisi de preus dels productors és un dels reptes i problemes més importants que té el conjunt de la societat catalana, i de tot l’Estat.

El govern de l’estat està pendent de la situació per la que estan passant els pagesos i ramaders, i està decidit a actuar i prendre mesures per solucionar els efectes.

S’han anunciat un paquet de mesures importants com la modificació en la Llei de la Cadena Alimentaria,   per  facilitar l’activitat i la supervivència dels agricultors i ramaders de Catalunya, i  posar en valor la importància de l’alimentació de qualitat, saludable i segura a casa nostra.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament