• Webs Municipals  

Pressupostos socials

Article mes de gener

publicat el 29/01/2018

Malgrat les dificultats que ha suposat tancar un pressupost amb prop d’un milió d’euros menys que l’any anterior, l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta ha aprovat uns comptes per al 2018 que es poden qualificar de socials. De fet són, des del nostre punt de vista, els pressupostos més socials que ha tingut mai aquest ajuntament. I ho són, principalment, per dos motius.
En primer lloc perquè els comptes incorporen una de les rebaixes de pressió fiscal més important dels últims anys a la nostra ciutat. Per aquest motiu el pressupost ha experimentat una baixada de més del 3% respecte els del 2017. L’Impost de Béns Immobles (IBI), conegut popularment com la contribució, s’ha rebaixat fins a un 10%, també s’ha rebaixat l’impost de vehicles en un 10% per als camions i en un 5% per als turismes, a més de la modificació que s’ha fet de l’impost de plusvàlua. Tot plegat fa que les famílies puguin disposar d’uns centenars d’euros més per a la seva economia domèstica.
I en segon lloc, aquest pressupost és social perquè malgrat tenir un milió d’euros menys d’ingressos, es mantenen totes les ajudes dels últims anys. Són destacables els 50.000 euros de les beques a l’estudi, els 40.000 euros per als centres educatius i ampes, els 225.000 euros a entiats esportives, els 166.000 per a entitats culturals, els 50.000 euros a comerç o els 50.000 euros a la rehabilitació d’habitatges.
D’altra banda, i malgrat que el pressupost només inclou mig miler d’euros en inversions, l’equip de govern d’Esquerra, com ja ha fet des que està al capdavant de l’Ajuntament, ha incorporat un annex als comptes on s’inclouen inversions que es finançaran a través de prèstec o a través del romanent de tresoreria un cop es tanquin els números del 2017. Són actuacions fonamentals per a la modernització de la ciutat i que segueixen la línia de les actuacions que s’han realitzat durant el 2016 i el 2017. Hi destaquen la recuperació de l’edifici del Sindicat (1,2 milions d’euros); el casal de la Gent Gran (1,2 milions d’euros); una nova fase de la renovació de l’enllumenat (800.000 euros) o petites actuacions com la urbanització de carrers, la renovació del clavegueram o la implementació d’actuacions previstes al pla de pluvials. No hem d’oblidar tampoc que durant el 2018 es començaran les obres del pavelló esportiu amb un pressupost de 2 milions d’euros. I tot i aquestes inversions seguim baixant l’endeutament de l’Ajuntament, que ha passat de ser del 65,69% quan vam entrar a l’Ajuntament a ser del 50,35% en acabar el 2017.

Acabem amb un problema endèmic
A les acaballes de l’any, el govern d’Esquerra d’Amposta també va fer un pas important per posar punt i final a un problema endèmic de la ciutat: la situació precària del barri del Lligallo. Ho va fer amb l’enderrocament de quatre dels sis immobles que hi havia a la zona, al carrer Sant Cristòfol, just davant de la residència d’avis. Els dos que queden s’enderrocaran les properes setmanes. S’acaba així amb els problemes que havia generat la zona, com la ocupació il·legal d’aquests o la venda de droga.
Paral·lelament, i per dignificar la zona, l’Ajuntament també ha licitat i adjudicat les obres d’urbanització d’aquest carrer. Amb un pressupost de 186.000 euros, es renovarà la xarxa d’aigües pluvials, actualment connectats a les clavegueres, i s’urbanitzarà el cantó de les cases. S’acabarà, així, amb dues grans mancances que han hagut de patir els veïns de la zona durant anys i anys.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament