• Webs Municipals  

Presentarem una querella contra Sorea

Article del mes de desembre de 2018

publicat el 20/12/2018

Fa molts anys que lluito sol contra Sorea i les estafes que ha fet al nostre municipi. L’equip de govern d’Esquerra d’Amposta no ha fet res al respecte, només fa que tapar-ho. Per una banda, no ens faciliten la informació que sol·licito ni tampoc les dades econòmiques detallades per ingressos i despeses. En principi l’excusa era que s’estava duent a terme una auditoria i que en acabar-la tindríem accés a les xifres. Després d’un any i mig -quina auditoria més llarga, no?-, les dades ja han arribat a l’Ajuntament. Ens les han donat? No, ara l’excusa és que les ha d’analitzar la interventora. Quina excusa s’inventaran després per tapar a Sorea?

Què sabem?

Malgrat la poca informació que tenim, hem pogut detectar moltes estafes que Sorea està cometen a Amposta. Al seu dia ja vaig denunciar que l’oficina només obria 4 de les 8 hores que tenia compromeses dins el seu contracte. Vaig amenaçar a l’alcalde de denunciar-lo per prevaricació i ha començat a fer un expedient sancionador, però això serà un procediment llarg. També sabem que Sorea paga uns 156.000 euros amb impostos i taxes. Això ens acaba repercutint també a la factura de l’aigua. A més, quan contrastes aquests impostos amb altres ajuntaments que gasten igual o més aigua, aquests només paguen 60.000. L’explicació és simple. L’Agència Catalana de l’Aigua aplica unes sancions pels ajuntaments que llancen aigua. Dels que més en llancen de Catalunya és Amposta. Tenim una eficiència del 44%. Això vol dir que el 56% de l’aigua que surt dels nostres pous es llença. Això vol dir que llancem 1.400 milions de litres d’aigua a l’any que llancem. Això l’ACA ho penalitza. Això és una estafa en tota regla.

Què farem davant aquesta situació?

Malgrat disposem de molt poca informació -perquè l’alcalde ens la nega- coneixem que les estafes són continuades i per això presentarem una querella contra Sorea. El maltracte i l’abús que patim, com les fuites d’aigua cobrades a preu d’or o les estafes que hem comentat més amunt, suposen estafes milionàries. Aquests milions haurien d’estar a les butxaques dels ciutadans d’Amposta. L’equip de govern d’Esquerra ho tapa. Faré aquesta querella amb informació mínima.

La il·luminació LED, sis anys més tard

Al 2014, a l’últim ple de pressupostos del govern de Convergència i Unió, tots els partits a l’oposició, entre ells Esquerra, vam exigir al govern municipal que l’any s’invertís una part del pressupost en canviar a sistema LED l’enllumenat del carrer perquè això suposaria un estalvi molt important de diners de les arques municipals.

Com estem ara?

Quatre anys després d’aquell debat, i tres anys i mig després del canvi de govern, només tenim el Grau i Quintanes i Poble Nou, que no són ni de lluny els que generen més estalvi. I el senyor Adam Tomàs diu que la zona dels Xiribecs no la tindrem fins el 2020 i que Valletes, els polígons industrials i la zona del cementiri no la tindrem fins al 2021.

Què vol dir això?

Que la zona més gran de la ciutat on hi ha més consum i, per tant, on hi hauria més estalvi del consum i de la factura de la llum, tardarà encara tres anys en renovar-se. Serà 6 anys després del 2014. Al Grau el canvi era més complicat i ja s’ha fet. Les zones on encara no està fet el canvi, la renovació és molt més senzilla. Només cal canviar els punts de llum. Fa anys que podria estar ja fet. És la part més fàcil. I s’ha deixat per al final.

Té lògica?

No. Estem parlant de centenars de milers d’euros que podríem estalviar a l’any. Tothom està d’acord amb la necessitat de posar leds. Però no estem d’acord en què es tardi sis anys en fer la major part de la inversió. El 2015, Esquerra es va trobar sis milions d’euros de romanent de tresoreria. Per tant ja podria estar feta tota l’obra i cada any estalviaríem centenars de milers d’euros. Teníem els diners per fer l’obra

Què farem nosaltres?

Si jo entro a governar, en menys d’un any està feta. Si es gestionés bé i t’importés Amposta, faries les coses bé. Estalviaríem centenars de milers d’euros a l’any. I podríem baixar impostos. La llàstima és que tenim un govern amb majoria, incompetent, inepte, chapuzero,i passa el que passa.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament