• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Junts per Amposta (JxA – JUNTS) opina Al passat ple del mes d’octubre es van aprovar les noves ordenances fiscals d’Amposta

Al passat ple del mes d’octubre es van aprovar les noves ordenances fiscals d’Amposta

publicat el 18/11/2019

Al passat ple del mes d’octubre es van aprovar les noves ordenances fiscals d’Amposta. Com a grup municipal, vàrem incloure algunes recomanacions o propostes de modificació a les ordenances presentades, que la majoria del govern va rebutjar, i al final es va aprovar una notable pujada d’impostos.

Primer de tot analitzem perquè ha de pujar impostos el govern del Sr. Adam Tomàs. Ha de pujar impostos perquè no té diners? Al 2015 quan va arribar al govern hi havia uns 6M€ d’estalvi. Durant 5 anys ha baixat l’endeutament, sí, ha comprat edificis, sí, ha fet poques inversions, més aviat 4 il·lusions perquè pràcticament no n’hi ha cap acabada de tot el que es va prometre. Però també ha augmentat la despesa de personal en 2M€ en 4 anys. Proporciona més serveis l’Ajuntament? Rotundament no. Augmenta la plantilla, i sous d’escollits, i deixa de pagar, d’un dia per a l’altre, les gratificacions a gent que es jubila, mal reconeixement a aquells treballadors que han passat tota la vida treballant per a l’Ajuntament.

No parlem de la falta de coherència a l’hora de celebrar diferents celebracions per exemple, ara ja no celebrem la castanyada quan durant els últims anys s’havia celebrat a so de bombo i platerets. O quan portaven zombis passejant per Amposta. O de com ha canviat la Festa del Mercat a la Plaça, amb menys gent involucrada i menys actes populars i fets per la gent, i que costa quasi bé el triple.

En general, la política erràtica del govern de l’Adam Tomàs en termes econòmics portarà a Amposta a no estar preparada per la següent recessió, que serà més aviat que tard. El portaveu d’Esquerra deia que es van trobar Amposta en un estat de ruïna quan van entrar al govern. Passegeu. Només cal passejar per la majoria de carrers d’Amposta per vore la falta de manteniment de la majoria d’ells. I això és deixadesa actual. La ruïna la portaran aquells que es van trobar amb sis milions d’euros i que dia d’avui ben just queden uns milers d’euros. Això si que és una ruïna.

S’han de pujar els impostos a les empreses? Creieu que incentivarà la creació d’empreses un augment d’impostos? I aquí una altra incoherència. Venem terrenys del polígon, a preu per sota de mercat, per que s’estableixin empreses, però pugem un 50% les taxes a les empreses i comerços que poden generar més llocs de treball. I la fibra òptica? Ha arribat als polígons? En campanya electoral va dir que era imminent. Aigua de borraines.

I el clavegueram? Doncs aquí bé la notícia. Mireu el gràfic de sobre. Esta és l’evolució dels impostos d’Amposta. Als anys 80 es pagaven molts impostos diferents. La gent pagava pels bens immobles, pel clavegueram, pel cementiri, pels aparadors (el comerç), els canalons, i d’altres impostos menys importants… A nivell general, a Europa i a Catalunya tots aquests impostos se van anar unificant dins d’un únic impost, l’IBI. La ciutat va créixer i l’impost va créixer en consonància.

Però a les ordenances per al proper 2020, trobarem un nou impost per reposició del clavegueram. Com veieu, al 2020, l’impost continua dins l’IBI, i ara pagarem segons el consum d’aigua pel clavegueram. O sigui que pagarem dues vegades pel mateix concepte, pagarem dues vegades pel clavegueram. Si ara l’ajuntament recaptarà 250.000€ més de les butxaques dels ampostins per al clavegueram, en que gastarà aquells 250.000€ inclosos dins de l’IBI i que s’haurien d’utilitzar en teoria, pel clavegueram? Ho veurem als pressupostos, però com han demostrat serà per alguna cosa poc productiva i que impulsi poc la ciutat. Estarem atents. Serà esta la nova política de govern dels 16? Ser un rodet amb l’oposició? Pujada d’impostos continuada per a les empreses i el comerç? Creació de nous impostos que ja estaven inclosos dins de l’IBI? Deixadesa de manteniment de la ciutat i promeses abans d’eleccions incomplertes?

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament