• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Convergència i Unió (CIU) opina Molts"sí, sí, sí..."molta festa, molta política d’aparador i després d’un any, res de res

Molts”sí, sí, sí...”molta festa, molta política d’aparador i després d’un any, res de res

Article del mes de juliol de 2016

publicat el 26/07/2016

Des del nostre grup,durant aquest any de nou govern municipal ens hem preocupat pel dia a dia de la nostra ciutat, fent una oposició serena i constructiva. Mostra d’això són les mocions i preguntes fetes en les sessions del Ple.

Durant els primers sis mesos hem preguntat per qüestions relatives al funcionament de la nostra ciutat, com ara la neteja dels solars bruts, el futur del Cetecom, els criteris de selecció emprats en les contractacions d’estiu del personal de l’Ajuntament... Hem demanat també de manera reiterada que es realitzés una auditoria econòmica, ja que van ser constants les crítiques a la situació en què el nou equip es trobaria l’Ajuntament, i la resposta ha estat que no cal fer-la perquè la situació econòmica és molt bona, cosa que ja vam dir en el seu moment i que semblava que el nou equip de govern no s’ho creia. La realitat ha estat que són ells els que no han volgut fer l’auditoria. Nosaltres estàvem disposats, i així ho vam reclamar, a que s’audités la gestió duta a terme pel nostre equip de govern, però era tant obvi que aquesta gestió havia deixat la nostra ciutat amb 6 milions d!euros de romanent, que l’equip d’Esquerra no va voler ni fer l’auditoria, ja que aquesta ens hagués donat la raó de manera aplastant!!! 
Durant aquest any també hem presentat una moció per la gratuïtat de l’AP-7 i ens vam abstenir a les ordenances que NO preveien la disminució de  la taxa d’ escombreries ni noves mesures per dinamitzar el comerç.

Al mes d’octubre de 2015,  demanem  que s’inclogui al pressupost un pla d’ocupació local per donar feina a 25 persones, el qual a data d’avui encara no està en funcionament, tot i haver-lo aprovat fa temps. També hem demanat que es restableixi el servei de l’ambulància nocturna, així com una nova parada de bus prop del casal de jubilats del carrer Cervantes. Ens preocupen,  i així ho manifestem en diverses ocasions, les construccions il·legals del Lligallo i l’ús dels contenidors d’olis usats, dels quals hem demanat informe d’eficiència i que a hores d’ara no en sabem res. 

Finalment, volem remarcar el nostre posicionament contrari al pressupost municipal, ja que creiem que no és gens realista i ara, 6 mesos després, constatem que teníem raó, ja que l’equip de govern en sis mesos ja porta fetes 15 modificacions del mateix, la qual cosa deixa veure la improvisació d’aquest pressupost 2016. Enguany hem demanat que es reinstauri la figura del Defensor del Ciutadà, hem clamat en contra del PHN, hem sol·licitat que es pintin les partes del Pavelló d’hoquei i patinatge i que es faci el tancament dels vestidors. A més, també hem presentat mocions per a la creació d’un parc caní a la nostra ciutat, habilitat i delimitat a la zona del cemnetiri. 
Totes aquestes iniciatives del nostre grup municipal han estat aprovades pel Ple municipal, i per tant, són iniciatives que haurien d’estar en funcionament o, com a mínim, s’hi hauria d’estar treballant. La veritat de tot plegat és que, a hores d’ara, continuem amb el “sí, sí”, però res de res. Davant aquesta total inactivitat de l’equip de govern,  els volem recordar que s’han de fer els plans d’ocupació propis, que hi ha diners més que suficients per a poder-los portar a terme,i que cal impulsar un programa per reactivar els locals buits a la zona del casc antic. Com ja ens tenen habituats, “Sí’ sí”, però malgrat tenir-ho aprovat pel Ple, no han fet res.

Constatem també el malestar dels paradistes i alguns usuaris del mercat de dimarts per la nova ubicació que no agrada a molts d’ells. Igualment, hem demanat al Ple una zona de jocs adaptada al Parc de Xiribecs amb gronxadors adaptats.

Finalment, al mes de juny hem donat suport a la Càmara Arrossera per la seva gestió i hem manifestat el nostre rebuig a l’aportació del 3% que havien de fer les cooperatives, tant si la seva gestió és bona com si no ho és. En aquest punt, l’equip de govern no s’ha volgut comprometre i ha votat abstenció.
Per altra banda, degut als rumors sostinguts sobre el canvi d’ubicació dels Serveis Territorials que la Generalitat té a Amposta,  hem demanat que aquestes Delegacions i tots els seus efectius es mantinguin a la nostra ciutat.

Recordar que la residència continua tancada: no tenen llum, el servei de cuina no potser catering fins i tot fan una modificació del planejament, no genera beneficis, no tenim prou places concertades. Tot excuses perquè obrir la residència no ha estat mai la seva prioritat si que ho era la nostra. La d’ells es comprar el Sindicat per no saber que fer-ne. Així anem!!!   

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament