• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Plataforma per Catalunya (PXC) opina Moció aprovada per incorporar l’ús industrial a la zona lúdica de Tosses

Moció aprovada per incorporar l’ús industrial a la zona lúdica de Tosses

Article del mes de maig de 2018

publicat el 28/05/2018

Fa anys, l’Ajuntament d’Amposta va apostar per fer una zona lúdica al polígon de Tosses. En un principi va funcionar. Molta gent va invertir tant en la compra de locals com en muntar negocis. Al cap de pocs anys, tan per factors interns com externs, la zona lúdica va acabar deserta. A poc a poc tots els locals van acabar tancats. Ara tenim una zona fantasma, abandonada que cada dia es degrada més. Quan preguntem a la gent relacionada amb l’oci nocturn (empresaris, DJ, propietaris de pubs...), tots ens diuen el mateix: "és impossible reflotar-ho. Està morta aquesta zona d’oci". Molts dels locals van acabar a mans dels bancs, però també tenim gent d’Amposta que va invertir i veuen que els seus locals parats, malgrat continuen pagant impostos.

Hem d’acceptar la realitat i buscar solucions, per això volem incorporar l’ús industrial a aquesta zona. Hem de donar les màximes facilitats per promoure la implantació d’empreses a Amposta. Permetre a aquesta zona, a dia d’avui morta, l’ús industrial comportarà ampliar els espais perquè els empresaris s’instal·lin a la ciutat. Amb tots els beneficis que això comportarà: creació de llocs de treball, nous ingressos pel poble, manteniment i cura del polígon... En definitiva busquem una sortida a una zona avui morta, perquè en futur pugui cobra vida i donar ocupació i riquesa per Amposta.

Moció aprovada per a la instal·lació de màquines de reciclatge d’envasos amb incentius

En altres països d’Europa, on el consumidor rep un incentiu per efectuar la devolució d’envasos es produeix un percentatge de recuperació molt per sobre a l’obtingut al nostre país.

Proposem la realització d’un projecte que faciliti la recuperació d’envasos a la via pública, i que paral·lelament comporti altres beneficis per als ciutadans. Es tracta d’una aposta per un canvi d’actituds i conductes generadores de cadena de valor, fusionant l’acte de reciclar amb el foment d’àmbits sostenibles, amb altres beneficis econòmics socials i mediambientals.

Per això vam demanar al ple que s’elabori un pla d’implementació adequat d’aquestes màquines de reciclatge amb incentiu que es puguin adequar als nostres carrers de la millor manera possible i que es realitzi el projecte econòmic i de difusió a nivell de mitjans de comunicació per a realitzar la implementació de la forma més ràpida possible.

Més vetlladores per acabar amb el bullying

En el torn de precs i preguntes vam fer un prec a l’equip de govern: que es dediquen recursos per a vetllar pel benestar dels nostres fills. I és que hem rebut queixes d’una mare del Consol Ferré que la seva filla rep agressions verbals per part d’un company de classe. Un company que després hem sabut que també té aquest comportament amb altres xiquets. Des de la direcció del centre ens reconeixen que hi ha aquesta situació i que si tinguessin més hores de vetlladora (ara tenen 5 hores de les 20 que serien necessàries), això no passaria. Ens gastem centenars de milers d’euros amb festes -que ja ens sembla bé- però també ens hem de gastar uns quants centenars d’euros per vetllar pel benestar dels nostres fills.

Obres amb recursos propis

Enguany invertirem 7 milions d’euros en diferents obres: Casal Cívic de la Gent Gran, Sindicat, edifici del carrer Sant Isidre. Unes obres que podrien fer-se amb recursos propis. Què significa això? Que l’Ajuntament ha de posar un 50% amb els seus recursos i que l’altre 50% podem contractar-ho amb empreses d’Amposta. Ho demanàvem amb l’anterior equip de govern -i també ho demanava l’actual alcalde- i continuarem demanant ara. Els impostos dels ampostins s’han de quedar aquí.

Alternatives a un aparcament de 300.000 euros

I finalment, vam continuar insistint. Vam posar sobre la taula una altra alternativa idea de l’inspector de Policia que no ens costaria ni un cèntim. Estem convençuts que hi ha alternatives per fer un aparcament en superfície de poques places abans d’invertir 300.000 euros. Hem d’estudiar aquestes alternatives, que segurament que ens donarien solució al problema d’aparcament a la zona de l’Hospital sense necessitat de gastar-nos tots aquests diners.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament