• Webs Municipals  

Més diners per les nostres empreses i ciutadans

Article del mes d’octubre de 2018

publicat el 29/10/2018

Una de les propostes electorals en les que ens vam presentar va ser aconseguir que el màxim de cada euro que l’Ajuntament recapta retorni als nostres ciutadans. En tan sols tres anys hem aconseguit passar dels 6 milions del 2014 als 10 milions d’euros del 2017 que fan cap a empreses i ciutadans d’Amposta.

Això ha estat possible gràcies a la feina de comunicació entre les regidories i els gremis, empreses, comerços i entitats de la ciutat, i sempre que la llei ens ho permet, prioritzem aquest criteri. Aquestes dades suposen un increment del 67% dels recursos de l’ajuntament cap a la ciutat i un acostament de gairebé el 50% del pressupost, que al final acaba repercutint en la dinamització econòmica de la nostra ciutat.

Més recursos externs, menys despeses per als ampostins i ampostines

L’equip d’Esquerra d’Amposta també ens vam comprometre a rebaixar la pressió fiscal, i ho hem fet. La contribució urbana ha baixat un 15 %, la rústica un 20%, i l’impost de vehicles per als trams mitjans ha baixat un 10%. I tot això augmentant les ajudes a l’IBI, a les rendes baixes i persones amb fills a càrrec per a gent gran, al mateix temps que hem creat subvencions a les empreses, autònoms, comerços i habitatges. Per fer-ho i poder mantenir els ingressos, hem dedicat temps i personal a buscar finançament, i el resultat ha estat molt positiu: les subvencions que ens arriben d’altres administracions han passant dels 5,7 milions d’euros l’any 2014 a 8,4 milions el 2017, recursos que entren a la nostra ciutat i que les butxaques dels ampostins i ampostines ja no han de suportar.

Això ha suposat un augment del 47%, i tan sols és possible amb un equip de gent dedicat i implicat com el que estem liderant.

I tot això reduint l’endeutament

I amb tot, hem reduït el deute. Vam adquirir el compromís de no deixar l’Ajuntament amb un deute superior al que ens vam trobar. L’any 2015, el deute viu era de 11,2 milions d’euros i un 54% respecte els ingressos. En acabar el 2018, el deute viu estarà en 9,3 milions i un 38% respecte els ingressos, és a dir, que tindrem menys endeutament malgrat totes les inversions fetes. Des de que Esquerra va entrar al govern hem amortitzat 10,3 milions gràcies a la bona gestió.

Aquest pla econòmic és el que ens ha permès fer obres tant necessàries com el sostre del Mercat, millora dels centres educatius, millora de les instal·lacions esportives, millora de carrers, compra i adequació del Sindicat, la façana fluvial o el nou Casal Cívic per a la Gent Gran que en breu començaran les obres, augmentant el pressupost d’inversions passant de l’1,7 milions el 2015 a 3,2 milions al 2017.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament