• Webs Municipals  

Continuem sent transparents

Article del mes d’abril de 2017

publicat el 12/04/2017

El 19 d’abril, l’Ajuntament d’Amposta serà reconegut amb el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que avalua la informació de les webs municipals. En aquesta quarta edició del segell s’han tornat a definit 51 indicadors en forma de pregunta distribuïts en cinc grans blocs: quin són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions,...), quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. En aquesta edició, l’Ajuntament d’Amposta ha assolit un 92,31% del compliment, donant resposta positiva a 48 dels 51 indicadors.
És el segon any que l’Ajuntament ampostí rep aquesta distinció, després que l’any passat -i un cop Esquerra d’Amposta va assumir l’alcaldia- l’equip de govern posés com una de les seues màximes prioritats el tenir una administració local transparent, amb tota la informació sobre els càrrecs electes, la gestió de recursos econòmics o els processos de selecció de personal disponible a través de la xarxa. L’obtenció del Segell Infoparticipa és només un reconeixement del sector professional a un valor que forma part de manera intrínseca dels valors que regeixen la manera de fer de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta. I és que la transparència està integrada en tot allò que fan i decideixen l’alcalde i els deu regidors d’aquest grup municipal.
Complint compromisos històrics
Amposta ja no té noms franquistes als seus carrers. El ple del mes de febrer va aprovar el canvi de denominacions del carrer Ruiz de Alda per Ramon Salas i el Garcia Morato per Eugenio Ribera. És el compliment d’un compromís que Esquerra havia reclamat durant més de 30 anys i que finalment ja s’ha materialitzat. En poques setmanes es farà encara més visible el canvi de noms amb la substitució de les plaques al carrer. No és l’únic compromís històric d’Esquerra que l’equip de govern està a punt de materialitzar. Des de sempre, el nostre grup havia reclamat la conservació i restauració de la façana fluvial, un dels actius patrimonials més importants que té la ciutat. També havíem reclamat que Amposta visqués de cara al riu, l’element natural que li dóna la personalitat que té. I ara, 30 anys després, i només menys de dos després d’assumir l’alcaldia, hem posat fil a l’agulla. Ja fa mesos que treballem per convertir el cantó dret del Pont Penjant de la façana fluvial (la zona del Poador) en Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i poder començar la seva restauració, per evitar que les cases que allí hi ha pateixin encara més el pas del temps. I en poques setmanes començarà la rehabilitació de l’arc gòtic que està al cantó esquerra, zona ja declarada BCIN. Un cop més, complim amb allò que des de l’oposició havíem estat reclamant durant tres dècades.
Busquem l’eficiència, també amb el funcionament de l’Ajuntament
Quan Esquerra d’Amposta va accedir a l’alcaldia, hi havia quatre llocs de treball entre els quals es repartia 60.000 euros anuals en complements de productivitat. Això, nosaltres, ho vam eliminar, perquè no era en cap cas just. D’altra banda, també hi havia un lloc de treball, el de assessor econòmic i de Recursos Humans, que tenia un cost per a les arques municipals de 100.000 euros. Quan nosaltres vam accedir al govern, vam rebaixar-lo a 90.000. I ara, amb la millora de l’eficiència que busquem per al funcionament intern de l’Ajuntament, hem decidit crear la figura del director de RRHH i, per poder-ho fer, cal amortitzar aquest lloc de treball. Ara bé, l’amortització del lloc no comporta l’acomiadament de la persona que està ocupant-lo i s’està consensuant amb l’afectat la reubicació a un lloc alternatiu. De la mateixa manera que treballem per fer eficient i sostenible projectes com l’enllumenat del municipi i de les instal·lacions municipals, també tenim la responsabilitat de fer eficient el funcionament de l’Ajuntament. És la nostra obligació com a responsables polítics.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament