• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Esquerra d’Amposta - Acord Municipal (EA-AM) opina Arranquen les obres del nou CAP d’Amposta per tenir-lo llest d’aquí dos anys

Arranquen les obres del nou CAP d’Amposta per tenir-lo llest d’aquí dos anys

Article del mes de febrer de 2017

publicat el 15/02/2017

El dijous 2 de febrer, el conseller de Salut, Antoni Comin, va posar la primera pedra del que serà el nou CAP d’Amposta. Es preveu que les obres estiguin acabades d’aquí a dos anys i tindran una inversió de 4,2 milions d’euros aportats pel CatSalut. Aquest és un equipament llargament reivindicat per la ciutat per substituïr l’actual, que data dels anys 80 i que no és suficient per a atendre les necessitats de la població.
Si fem una mica de memòria, l’any 2011, a pocs dies de les eleccions municipals d’aquell any, l’equip de CiU va col·locar un cartell als terrenys on s’ha d’ubicar l’equipament, una acció polèmica que va comportar que un dels partits polítics denunciés l’acte a la junta electoral i aquesta va donar-li la raó. Semblava llavors que tot estava a punt i que les obres començarien en breu. Res més lluny de la realitat, ja que el temps ha demostrat que aquella posada de cartell no era més que un acte electoralista.
La forma en que l’equip de govern anterior va plantejar el projecte també va ser polèmica. Es va crear un Consorci d’Inversions Públiques format per Amposta, Tortosa, Deltebre i Reus que va treure a licitació les obres adjudicant-les a una UTE formada per constructors de la zona. El model preveia buscar el finançament de manera externa i que un cop acabades les obres, la Generalitat retornés aquests diners en forma de lloguer de les instal·lacions al Departament de Salut, un sistema verdaderament rebuscat. Davant la manca d’interès de les entitats bancàries es buscà llavors fons d’inversió o grups constructors amb capital per a fer les obres. La crisi i les retallades en inversions del govern de la Generalitat van fer encallar el projecte del nou CAP per a Amposta.
Finalment es va descartar aquest mètode i es va reconduir cap al model tradicional en que l’Ajuntament cedeix els terrenys al Catsalut i aquest fa l’obra.
Un dels primers passos que l’equip d’Esquerra d’Amposta a l’Ajuntament va fer en entrar al govern va ser interessar-se pel projecte d’aquest equipament tan necessari per a la ciutat, l’impuls definitiu del qual arriba amb el nou govern a la Generalitat de Catalunya i amb ERC al capdavant de la Conselleria de Salut. A partir d’aquí, la priorització i el seguiment per part del nou director del serveis territorials de salut a les Terres de l’Ebre, l’ampostí Ismael Piñas, el nou CAP d’Amposta va entrar als pressupostos de 2016 i el passat mes de juliol es presentava el nou projecte.
El nou CAP comptarà amb servei d’urgències, medicina de família, extraccions, servei de pediatria, odontologia i una àrea de la dona. En total es preveu la construcció de 37 consultes.
Les polítiques socials són un dels punts clau en els programes de govern d’ERC, tal com es demostra amb aquesta obra o amb les noves places per a la Residència d’Avis recentment oberta, atorgades també des d’una conselleria dirigida per Esquerra i que havien estat bloquejades des de feia temps per governs anteriors.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament