• Webs Municipals  

Ajudes per als malalts de llarga durada

Article del mes d’abril de 2018

publicat el 30/04/2018

Gràcies al treball de Som Amposta, els malalts amb tractaments de llarga durada que es vegin forçats a deixar de treballar per rebre aquest tractament i que tinguin uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional tindran un ajut econòmic per part de l’Ajuntament d’Amposta. El ple del mes de març va donar llum verda a aquests ajuts, que si bé primer es presentaven dirigits només a malalts de càncer, han estat ampliats a altres tipus de malalties.

¿Per què són importants aquests ajuts? Per explicar-ho, prendre’m com a referència el càncer. Fins a 25.00 pacients són diagnosticats cada any de càncer i molts d’ells cauen en risc d’exclusió social. A més de l’impacte emocional que suposa rebre aquesta notícia, en molts casos també implica un impacte econòmic molt greu. Segons dades oficials, cada any 9.832 persones s’enfronten a un càncer mentre estan desocupats, una situació que condiciona radicalment la seva malaltia. A més, la meitat tenen les prestacions esgotades, i no reben cap tipus de remuneració. 3.744 pacients de càncer viuen en menys de 710 euros al mes. Les despeses de 200 i 300 euros en medicaments són vitals per controlar les seqüeles. La major part no compra aquestes medicines perquè no tenen diners, és una vergonya aquesta situació. Hi ha tres grups de risc: autònoms, aturats i les persones que reben un salari inferior al salari mínim interprofessional (SMI).

Per què els volem? Perquè la solidaritat ha de ser la nostra ensenya, demà podem estar qualsevol de nosaltres en aquesta situació de vulnerabilitat. No podem permetre que veïns nostres passin per aquesta malaltia i per falta de recursos no puguin obtenir les medicines que necessiten per pal·liar les seqüeles i"guanyar una mica de qualitat de vida".

Un centre de dia a l’antiga residència

És un projecte nostre que després de demanar-lo durant molt de temps veurà la llum. Tenim l’antiga residència d’avis en desús i tenim la necessitat de cobrir una llista d’espera per a centre de dia d’unes 30 persones. A més, comptem amb l’experiència de l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer que ho poden tirar endavant. Va ser el nostre grup municipal qui va fer aquesta proposta a l’equip de govern. Gràcies a nosaltres ja s’està treballant per obrir un nou centre de dia, amb la gestió d’aquesta entitat, a l’antiga residència d’avis.

Ampliar el contracte dels gericultors

Des de Som Amposta també creiem necessari que els professionals que atenen als nostres avis a la residència d’avis i centre de dia, els gericultors, tinguin més estabilitat laboral. Ho demanem perquè és molt important que el personal de referència que està al costat dels nostres avis no canvií cada dos per tres. Voldríem que fossin indefinits, però si això no es pot fer per temes administratius, volem que sigui al més llarg possible: com a mínim, entre 18 i 24 mesos.

Pels drets dels treballadors

I un mes més, tornem a demanar que l’Ajuntament es posi al costat dels treballadors i treballadores i vetlli per tots els seus drets a tota l’administració local i també a les empreses públiques vinculades. Davant del mobbing, tolerància zero.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament