• Webs Municipals  

Aconseguim nous ingressos

Article del mes d’octubre de 2018

publicat el 29/10/2018

Gràcies a la proposta del regidor Germán Ciscar s’han introduït noves ordenances fiscals que permeten generar més ingressos a l’Ajuntament, i no pas a càrrec de la ciutadania, sinó a càrrec de grans empreses que paguen per coses que abans no estaven regulades. Perquè cobrar més impostos als ciutadans, tothom ho sap fer. El que cal és buscar noves fórmules per ingressar més sense tocar la butxaca del ciutadà.

Quines són aquestes ordenances?

Per una banda, l’ordenança fiscal número 52 que regula la taxa per instal·lació de caixers automàtics a les vies públiques. El regidor Germán Ciscar va ser el primer a les Terres de l’Ebre en aconseguir aplicar-la. Per altra banda, l’ordenança fiscal número 57, que s’aprovarà enguany, que regula la taxa que han de pagar les empreses de telefonia mòbil. Aquesta darrera ordenança surt per una proposta del regidor Germán Ciscar després de treballar i veur que altres ajuntaments l’estaven cobrant i nosaltres no.

Quins ingressos de més suposaran?

Amb la introducció de la taxa per instal·lació de caixers automàtics a les vies públiques s’ingressen uns 500 euros per caixer a l’any.

Amb l’ordenança per a les empreses de telefonia mòbil hem calculat que podem ingressar més de 21.000 euros a l’any.

En total, a l’any, podrem ingressar més de 25.000 euros.

No volem malbaratar diners

A la residència d’avis tenim un préstec d’uns quatre milions d’euros, que paguem a un interès d’Euríbor més 2.25. Durant el 2018 ens han ofert préstecs i n’hem contractat a un interès d’Euríbor més 0,65 i fins i tot n’hem contractat al 0,4. És per això que el regidor Germán Ciscar va presentar una moció al ple del juny, que es va aprovar, per mirar de renegociar aquest préstec, a través d’una novació o d’una subrogació.

El 3 d’octubre, al Consell d’Administració de la Fussmont, ens van dir que no s’havia fet res de res per intentar canviar les condicions d’aquest préstec. Mostra de la deixadesa i les poques ganes de treballar d’aquest equip de govern.

Què significaria renegociar les condicions?

Passar del 2.25 al 0.65 suposaria un estalvi mensual de 3.000 euros. Això vol dir que en cinc mesos hem perdut uns 15.000 euros. A més, com més tardem, més pujarà el tipus d’interès i acabarà fent inviable la renegociació.

Centre de dia a l’antiga residència

Gràcies al regidor Germán Ciscar, l’antiga residència d’avis, actualment amb desús, es convertirà en un centre de dia que pugui donar resposta a la llista d’espera que hi ha actualment de places de centre de dia. Fa anys que lluitem per nostre projecte, que per fi veurà la llum. Un projecte a tres bandes, la residència buida, la gran llista d’espera del centre de dia i l’Associació de Malalts d’Alzheimer.

Vam veure com podíem unir tot això i va sorgir aquest projecte. És una mostra més de tot el que fem per millorar la nostra ciutat.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament