• Webs Municipals  

L’abstenció dels socialistes d’Amposta als pressupostos del 2020

publicat el 18/01/2020

EL PLE DE L’AJUNTAMENT D’AMPOSTA del passat mes de desembre va aprovar els pressupostos per aquest any 2020 amb l’abstenció del vot dels socialistes, una abstenció justificada perquè tot i que el pressupost contempla partides justes i necessàries, també al nostre entendre no reflecteixen altres temes prioritaris per al nostre grup. Un pressupost té que ser un projecte de ciutat i intentar tirar entre tots endavant una ciutat plural, per l’interès general d’Amposta.

HI HA CIUTADANS I CIUTADANES QUE BUSQUEN FEINA, i des d’aquesta casa s’estan ficant les eines necessàries per poder-la trobar, però hem d’ampliar i consolidar partides, per exemple, la que vam proposar el nostre grup per ajudar als autònoms. Hem de garantir el progrés econòmic i la creació de llocs de treball dignes i estables.

EL TEIXIT COMERCIAL I EMPRESARIAL té que ser potent, que doni sortida laboral a gent treballadora que s’esforça cada dia, emprenedors i emprenedores amb projectes de futur, empresaris i empresàries disposats a arriscar. Però també volem una Amposta amb un comerç innovador, modernitzat i al dia en les necessitats dels compradors. Perquè el comerç fa ciutat, i la clau és que el sector impulsi la seua transformació digital, però sempre conservant el model de comerç de proximitat.

CUIDAR I MIMAR LES ENTITATS D’AMPOSTA culturals, socials, esportives, musicals, entitats de barris de la nostra ciutat... perquè elles arriben a un teixit social que de vegades l’administració no pot accedir. Aquestes entitats s’ocupen de cohesionar un conjunt de gent en un mateix propòsit. Organitzar, preparar i tirar endavant moltes activitats, coneixent de prop les necessitats reals.

HEM D’APOSTAR PEL TALENT, EL CONEIXEMENT I LA MOTIVACIÓ a la gent més jove i creativa, per estudiar, per innovar i per cooperar entre ells. Un exemple és el FabLab de les Terres de l’Ebre que estarà a l’edifici del sindicat, el qual el nostre grup vam apostar per la compra i recuperació d’aquest edifici històric de la nostra ciutat.

EXIGIM PROMOURE LA IGUALTAT DE GÈNERE DE FORMA REAL, efectiva i transversal; per aquest motiu han d’haver partides específiques. Volem que els valors feministes impregnin totes les polítiques públiques. Els drets, les llibertats i les oportunitats de les dones no són negociables, com tampoc és negociable no lluitar contra la violència masclista. Coneixem el bon resultat de la col·locació del punt lila en centres educatius, doncs hem d’augmentar la seua visibilitat. Les partides socials han d’estar presents, i molt, en els pressupostos dels ajuntaments d’esquerres. La necessitat d’ajudar a la gent més vulnerable té que formar part de la política dels governants.

HA D’HAVER UNA CLARA APOSTA PEL TURISME, perquè tenim la immensa sort de viure en un espai privilegiat, el qual moltes La gent que forma l’equip de govern a de treballar pensant que tot no es soluciona amb més diners a les seves àrees, sinó en encertar les prioritats. Este ha de ser l’objectiu. altres ciutats voldrien gaudir. Tenim mar i muntanya i ho hem d’aprofitar. L’àrea de turisme d’Amposta ha d’estar atenta a les exigències de la gent que ens visita. Tenim que estar presents en les xarxes socials per a oferir el nostre producte i mantenir-lo viu.

S’HA DE TREBALLAR MÉS EN L’ELIMINACIÓ DE LES BARRERES ARQUITECTÒNIQUES molt necessàries per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans. No és suficient en augmentar la partida, també s’ha de conèixer la problemàtica real que té la nostra ciutat.

RECLAMEM AJUSTAR I ABAIXAR EN LO POSSIBLE ELS IMPOSTOS, cosa que no es veu en els pressupostos del 2020, tot al contrari. La gran carrega econòmica que suposa per al ciutadà el pagament d’algun d’aquests impostos, implica a molts d’ells tenir que aplaçar o fraccionar el pagament per no poder fer front a aquesta despesa. Demanem conscienciació de l’equip de govern en aquest aspecte. El pagament d’impostos és un retorn de serveis per al ciutadà, però s’ha de tenir una exigència extrema en la despesa municipal.

EL PRESSUPOST MUNICIPAL DE 28 MILIONS I MIG es nodreix bàsicament amb recursos propis, que són els diners del ciutadà. L’equip de govern ha de treballar pensant que tot no se soluciona amb més diners a les seves regidories, sinó en encertar les prioritats. Aquest ha de ser l’objectiu per aconseguir fer uns bons pressupostos.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament