• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP 2019-2023) opina 450.000€ DE PUJADA D’IMPOSTOS. LA NOVA MAJORIA DEL GOVERN D’ERC D’AMPOSTA

450.000€ DE PUJADA D’IMPOSTOS. LA NOVA MAJORIA DEL GOVERN D’ERC D’AMPOSTA

publicat el 18/11/2019

ELS SOCIALISTES D’AMPOSTA HEM VOTAT EN CONTRA de l’augment dels impostos per a l’any 2020. L’Impost d’activitats econòmiques (IAE), així com l’augment de la plusvàlua i la nova taxa de clavegueram, són els principals impostos que més pujarà el govern d’Adam Tomàs als ampostins i ampostines per al proper any.

PASSATS 6 MESOS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS, el treball i l’economia deixen de ser una prioritat pel govern municipal, on entre les seves mesures estava la revisió a la baixa dels impostos municipals que afectaven a les activitats industrials i comercials.

Doncs be, va fer un frau electoral perquè va amagar el seu propòsit principal que era pujar-nos els impostos a tota la ciutadania i així ho ha demostrat sent una de les primeres mesures que ha pres en els seus primers mesos de legislatura.

L’alcalde en cap moment de la campanya electoral va dir que augmentaria els impostos i un cop guanyades les eleccions, sembla que tot queda en l’oblid, ja que justament amb la pujada d’impostos s’està fent tot el contrari del que llavors es va comprometre.

AMB L’AUGMENT DEL 100% EN L’IMPOST D’ACTIVITATS ECONÒMIQUES (IAE) ÉS RECAPTARAN 137.000€ de més, una mesura que, lluny de generar activitat econòmica, el que provocarà és que Amposta no arribi a ser un pol d’atracció per a grans empreses que són les que generen més llocs de treball.

TAMBÉ S’HA INCREMENTAT L’IBI EN UN 50% ALS IMMOBLES DESOCUPATS. Una mesura que malauradament afectarà al ciutadà de carrer qui són els que als socialistes ens preocupen, i no solament als bancs. Un cop més l’alcalde ha volgut començar la casa per la teulada i el que fa amb aquest impost és castigar amb sancions a aquells propietaris que no treguin els pisos a lloguer, en lloc d’afavorir amb la baixada de l’IBI a aquells propietaris que rehabiliten l’habitatge per ser llogat.

L’EQUIP DE GOVERN D’’ERC de l’ajuntament d’Amposta també augmenta la plusvàlua en un 12% , que suposarà 50.000€ més d’ingressos per aquest concepte que pagarem els ciutadans d’Amposta. Una mesura oportunista que perjudicarà i molt a aquelles persones que tinguin la necessitat de vendre el seu habitatge i no solament als bancs, que en definitiva aquests últims ho solucionaran augmentant el preu del pis.

DESPRÉS DE 30 ANYS D’HAVER-SE ELIMINAT LA TAXA DE CLAVEGUERAM, el govern d’Adam Tomàs ens castiga aplicant aquest nou impost que perjudica a tota la ciutadania, però en especial al comerç i restauració. En el cas d’un habitatge suposa 7,00€ de més en cada rebut de l’aigua, un 20% d’augment, i en el cas d’un establiment de 17,00€ de més, un 25% d’augment. No en té prou en no voler abaixar l’IBI, que és dels més alts de les Terres de l’Ebre, sinó que a sobre introdueix aquesta nova taxa de clavegueram que suposarà una recaptació de 248.000€ de més que sortirà de les butxaques dels ampostins.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament