• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2019 Més de 250 joves participen en el Dream BIG Challenge

Més de 250 joves participen en el Dream BIG Challenge

L’esdeveniment, organitzat per Amposta@Empresa, es va celebrar en el marc del Fòrum Jove

publicat el 02/04/2019

Més de 250 joves participen en el Dream BIG Challenge

Descobrir idees creatives, innovadores i joves és un dels reptes del Dream BIG Challenge. Fins a 260 alumnes dels centres educatius i universitats del territori van poder participar, el divendres 29 de març, en el l’esdeveniment que va tenir loc a l’Auditori Municipal d’Amposta en el marc de Fòrum Jove 2019. El Dream BIG Challenge és una iniciativa que vol posar en valor el talent dels joves a través d’una competició d’innovació disruptiva on es generen milers de sol·lucions a problemes reals.

En aquest cas, diverses regidories de l’Ajuntament d’Amposta van aportar problemàtiques de diferents temàtiques. Els joves, en equips de 3 o 4 persones, van treballar durant 3 hores buscant solució als reptes mitjançant la metodologia Lombard, pròpia de Creativa Imagine Center. El mètode contempla 4 fases bàsiques per desenvolupar un projecte emprenedor: inspiració, ideació, prototipatge i comunicació. El resultat van ser més de 70 projectes ideats pels joves i més de 2.000 idees generades. Els joves van comptar amb el suport de 40 facilitadors del territori i mentors d’Imagine Creativity Center.

Finalment, després de diferents rondes eliminatòries, on els estudiants van exposar la seva idea en només 1 minut, la proposta guanyadora va ser la del grup OldBot, format per Paul Vidal-Ribas, Angela Cruz i Judith Rafales. El grup va presentar un assistent de veu que interactua amb persones de la 3a edat mitjançant un algoritme que aprèn sobre els gustos i activitats diàries de l’usuari amb l’objectiu de conèixer l’estat de les persones grans de forma regular. El premi de l’Imagine BIG és una plaça per a l’esdeveniment Imagine Express 2020.

En aquesta edició, el premi el va entregar Jordi Ferré, el jove guanyador del Dream BIG Challenge 2018 i que el passat mes de febrer va assistir a l’Imagine Express 2019. Ferré va argumentar que les 3 hores de treball de l’esdeveniment de l’any passat "van significar un abans i un després a la seva vida, i que el viatge d’innovació per Europa amb Imagine Creativity Center va fer que la seva forma de pensar i veure la vida fos diferent".

Amposta@Empresa organitza aquest concurs per a què els estudiants es sentiguen partícips de la societat i que puguin fer aportacions útils per a l’administració pública i la ciutat.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament