• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 El ple d’octubre aprova crear la figura del coordinador de serveis al territori que gestionarà els departaments d’Obres i Serveis

El ple d’octubre aprova crear la figura del coordinador de serveis al territori que gestionarà els departaments d’Obres i Serveis

El plenari també aprova per unanimitat les cinc mocions presentades per l’oposició

publicat el 28/10/2015

L’Ajuntament d’Amposta crearà una figura de coordinador de serveis al territori per donar resposta a totes les necessitats vinculades amb els serveis i obres de la ciutat. Així ho va aprovar el ple ordinari d’octubre, que va donar llum verd amb els vots a favor de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta (EA) i els vots contraris del regidor German Ciscar, el Partit dels Socialistes (PSC) i Convergència i Unió (CiU), la creació d’aquest càrrec eventual. Concretament, el que va aprovar el ple va ser amortitzar la figura de càrrec eventual en l’àrea d’Esports, del govern anterior i actualment deserta, i crear la figura de coordinador de serveis al territori. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va defensar la necessitat d’aquest nou perfil professional "per tal de modernitzar i dinamitzar els departaments d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, tant pel que fa a l’execució d’obres, a la neteja de la via pública, el seguiment de projectes, agilització de tràmits, etc.".

El ple de dilluns 26 d’octubre, amb una vintena de punts, va aprovar altres temes com la modificació del contracte de gestió del servei públic regular de transport urbà al municipi. Entre altres novetats, aquesta modificació inclou una connexió directa entre l’estació d’autobusos i els instituts de la ciutat a dos quarts de set del matí i a les tres de la tarda per facilitar l’arribada dels estudiants als centres educatius i la seva tornada a l’estació d’autobusos en finalitzar les classes. D’altra banda, també es regularitza una nova parada a Favaret. El bus urbà connectarà el nucli urbà amb aquesta urbanització fins a 11 vegades al dia. Tots els grups municipals van donar llum verd a la modificació, que van valorar molt positivament. Amb tot, des del grup municipal del PSC, el seu portaveu, Francesc Miró, va posar damunt la taula la necessitat d’arribar a un acord amb la concessionària del servei per poder fer modificacions puntuals en les parades o en el trajecte en moments de necessitat, com per exemple, la vespra i el dia de Tot Sants per poder establir una parada a la vora del cementiri. El regidor de Governació, Miquel Subirats, va assenyalar que es treballarà en aquest sentit.

Un dels punts calents del ple va ser l’aprovació de la modificació de pressupost per un valor total de 422.000 euros. En concret, aquesta modificació incloïa 101.000 euros per a la paga extraordinària de Nadal dels treballadors; 7.500 euros per canviar l’enllumenat de la planta baixa de l’Ajuntament (un canvi que permetrà estalviar més de 1.800 euros mensuals en factura de la llum); 4.000 euros per a la reparació de vehicles, parcs i jardins; 1.000 euros per al manteniment de l’edifici del Casal; 13.000 euros per a pagar la factura de la llum de la residència del Centre de Tecnificació; 7.000 euros per al mateix concepte a Fires; 56.000 euros per a factures vinculades a festes; 1.600 euros per a activitats juvenils, prop de 340.000 euros per amortitzacions de préstecs a llarg termini i fins a 6.000 euros per la creació de la figura de coordinador de serveis al territori. Aquest punt, que va ser aprovat amb els vots a favor d’EA, l’abstenció del PSC i el regidor German Ciscar i el vot en contra de CiU, va ser objecte d’una picabaralla entre l’alcalde i la portaveu convergent, Isabel Ferré. Ferré va argumentar que "hi ha diferents coses amb les que CiU està d’acord, com el pagament de la paga extraordinària o l’amortització dels prèstecs, però altres amb les que no, com la creació de la nova plaça de coordinador de serveis al territori o l’increment de la partida de festes de 56.000 euros", i va etzibar: "Això és malgastar els diners". L’alcalde, per la seva banda, va argumentar que "la partida de Festes que l’anterior equip de govern va deixar preparada no hauria estat suficient ni per pagar les festes que ja estaven contractades i que per tant, CiU és en part responsable de la necessitat d’incrementar aquesta partida".


Cinc mocions aprovades

En l’ordre del dia també hi havia cinc mocions dels grups municipals de l’oposició, que van ser aprovades per unanimitat. En concret, es van aprovar dues mocions del regidor German Ciscar. Una, per informar als pensionistes d’Amposta dels complements a mínims de les pensions. En aquest sentit, Ciscar va defensar que si s’informa d’aquests ajuts, molts jubilats podrien cobrar us 2.000 euros més a l’any, "uns diners que es quedarien a Amposta, a la butxaca dels nostres avis" i això "és millor que que estiguin en mans del govern". El ple va acordar fer difusió a través dels mitjans municipals d’aquests complements a mínims, que poden arribar a ser de 250 euros mensuals. El ple també va aprovar la moció per fomentar la creació d’horts per a aturats. Aquesta moció, que també va rebre el suport de tots els grups municipals, servirà per estudiar la manera com l’Ajuntament pot fer d’intermediari entre aquelles persones que tenen terrenys erms i aturats que vulguin explotar-los. "Seria una manera de crear una ocupació per a aturats de llarga durada", va argumentar Ciscar, tot assenyalant que malgrat que la moció oferia la possibilitat de fer-ho a través de microcrèdits, "està oberta a altres possibilitats com un banc de terra", una opció que va plantejar el portaveu socialista, Francesc Miró. Miró va assenyalar que aquesta opció permet "que gent que té terrenys abandonats els puga cedir a canvi de diferents contraprestacions". L’alcalde, per la seva banda, va explicar que de de la regidoria de Serveis Municipals, Pagesia i Medi Natural, ja s’està fent un directori de terrenys abandonats que poden ser interessants per a aquesta funció. Tots els grups es van emplaçar a estudiar la millor possibilitat en aquest sentit.

El grup dels Socialistes, per la seva banda, va presentar una moció per demanar l’ampliació del servei de la Biblioteca Sebastià J. Arbó amb l’objectiu que aquesta estigui oberta tots els mesos de l’any. En concret, la proposta socialista se centrava en el fet d’obrir l’equipament el mes d’agost, ja que els últims anys ha estat tancada. "És un lloc de consulta i estudi", va argumentar el portaveu socialista, "i els usuaris han de poder utilitzar les instal·lacions durant tot l’any". També els visitants que arriben a la ciutat, "que troben la biblioteca tancada i, per tant sense prestar aquest servei". L’alcalde, Adam Tomàs, es va comprometre en ampliar l’horari "en forma de prova pilot" durant el 2016, per comprovar la utilització del servei. "Potser el que caldrà no serà ampliar l’horari de la Biblioteca, sinó habilitar una sala d’estudis, perquè potser la major part d’usuaris de la Biblioteca a l’agost són estudiants".

Finalment, Convergència i Unió va presentar dues mocions. La primera, per prioritzar en els pressupostos del 2016 un pla d’ocupació local amb recursos propis per suprimir de manera gradual les barreres arquitectòniques. L’equip de govern d’EA va donar suport al text després que CiU s’avingués a eliminar de l’acord la xifra de 25 persones i "no vincular-ho a una quantitat de diners". L’última de les mocions va ser per reclamar la continuïtat de la promoció de la ciutat a través de l’espot ’La ciutat al riu’.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament