• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 L’ARXIU COMARCAL DEL MONTSIÀ REALITZA LES ACTIVITATS PER LES ESCOLES D’AMPOSTA DEL 2012

L’ARXIU COMARCAL DEL MONTSIÀ REALITZA LES ACTIVITATS PER LES ESCOLES D’AMPOSTA DEL 2012

Un dels objectius de la planificació anual de l’Arxiu Comarcal del Montsià i de l’Arxiu Municipal d’Amposta és acostar l’arxiu al ciutadà. En col·laboració amb la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Amposta, durant aquestes darreres setmanes, l’Arxiu Comarcal del Montsià ha rebut les visites d

publicat el 26/11/2012


Un dels objectius de la planificació anual de l’Arxiu Comarcal del Montsià i de l’Arxiu Municipal d’Amposta és acostar l’arxiu al ciutadà. En col·laboració amb la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Amposta, durant aquestes darreres setmanes, l’Arxiu Comarcal del Montsià ha rebut les visites de gran quantitat d’alumnes de les escoles del municipi.

En total han estat més d’un centenar d’alumnes de 5è i 6è de les escoles Sagrat Cor, Soriano Montagut i Consol Ferré. Els joves han realitzat una atenta visita guiada a les instal·lacions, coneixent així la tasca dels arxivers, la zona pública de l’Arxiu, les sales de classificació, el moll de descàrrega, les sales de tractament i els dipòsits que contenen tota la documentació. A més, han realitzat un seguit d’activitats, posant-se en la pell d’un arxiver en les seves tasques diàries, i d’un investigador, intentant resoldre els misteris i les incògnites proposades.

Finalment, tan alumnes com professors han gaudit de la visita a l’exposició “Hitz. De quan es feia el carrilet. Imatges d’un enginyer”, on han observat imatges quotidianes de la vida, les tradicions, i el Carrilet Tortosa-La Cava dels anys 1925 i 1926.

A més, l’Arxiu Comarcal del Montsià i l’Arxiu Municipal d’Amposta estan col·laborant activament amb els alumnes de l’IES Ramon Berenguer IV, de cara a un assessorament sobre els seus treballs de recerca, posant èmfasi en la vàlua dels fons documentsla com a eina d’investigació.

L’èxit participatiu d’aquestes activitats farà, de ben segur, que l’any vinent es repeteixin cercant un major apropament de la ciutadania a l’Arxiu Comarcal.


Ajuntament d´Amposta > Comunicació > L’ARXIU COMARCAL DEL MONTSIÀ REALITZA LES ACTIVITATS PER LES ESCOLES D’AMPOSTA DEL 2012

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament