• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2011 Ple de desembre de l’Ajuntament d’Amposta

Ple de desembre de l’Ajuntament d’Amposta

En el darrer ple ordinari de l’any 2011 celebrat a l’Ajuntament d’Amposta s’han aprovat per unanimitat les mocions que han presentat els grups municipals de Plataforma per Catalunya i ERC respectivament.

publicat el 27/12/2011


Pel que fa a la moció que ha presentat al ple PxC, s’ha acordat per unanimitat estudiar la possibilitat de gravar amb una taxa per ocupació de la via pública els caixers automàtics que algunes entitats financeres tenen instal·lats a les façanes de les seves oficines. Segons ha explicat el portaveu, German Siscar, algunes ciutats com Vitòria inclouen aquests elements dins les seves ordenances per ús privatiu de la via pública.

Els grups del PSC, ERC i també CiU hi ha votat a favor. En aquest sentit l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha explicat que no hi ha cap inconvenient en estudiar aquesta possibilitat que, si es pot produir, incrementaria els ingressos municipals, tot i que ha manifestat que segons un informe de l’Oficina de Gestió Tributària de l’Ajuntament, no seria possible donat que els caixers no descansen sobre la via pública sinó que estan instal·lats en sòl privatiu.

En qualsevol cas, la moció ha quedat aprovada i se n’estudiarà la viabilitat.

També s’ha aprovat per unanimitat una moció d’ERC en la que es demana fer un estudi i consensuar la possible rehabilitació arquitectònica del conjunt de cases de la zona del castell i que forma part del conjunt industrial ubicat a la zona a principis de segle.

El grup de PxC hi ha votat a favor tot i que ho ha supeditat al cost que podria tenir rehabilitar els edificis. Per la seva banda, el grup del PSC també ha votat a favor tot i que Toni Espanya ha matisat que si es confirma que els edificis tenen aluminosi “potser preferiríem obrir la plaça al riu”.

El grup de CiU també ha votat a favor de la possibilitat de rehabilitar aquells edificis tot i que, tal com ha explicat l’alcalde, les actuacions que es poden emprendre queden condicionades al que digui la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ja que la zona està afectada per un pla especial i també per la llei de costes. A més, Manel Ferré ha explicat que ja s’ha demanat als serveis tècnics municipals un informe detallat sobre les condicions en què es troben els edificis que sembla que podrien tenir patologies estructurals.

Descomptes arran del carnet jove ampostí

El ple ha aprovat la modificació de la taxa per l’ús de les instal·lacions esportives municipals, en concret de la matrícula a la piscina que es bonificarà per als usuaris del carnet jove que impulsa la Regidoria de Joventut quan aquest entri en vigor.

En aquest punt, el grup d’ERC ha demanat que els mateixos avantatges que s’ofereixin amb aquest carnet es puguin ampliar també als usuaris del carnet jove nacional. L’alcalde ha pres nota de la proposta i ha assegurat que es tindrà en compte.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament