• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2011 L’Arxiu Municipal d’Amposta ingressa el fons històric municipal i el fons local de Falange a l’Arxiu Comarcal del Montsià

L’Arxiu Municipal d’Amposta ingressa el fons històric municipal i el fons local de Falange a l’Arxiu Comarcal del Montsià

Tot just coincidint amb el primer aniversari de la inauguració de l’Arxiu Comarcal del Montsià, l’Ajuntament d’Amposta, a través del seu Arxiu Municipal, ha realitzat els primers ingressos de documentació de titularitat municipal.

publicat el 21/11/2011

El primer ingrés realitzat ha estat el de la documentació anterior a 1940 conservada i dipositada als espais habilitats a l’Ajuntament. La documentació correspon al període 1881-1940, amb un volum de 6,5 metres lineals, equivalent aproximadament a 65 caixes d’arxiu. La documentació ingressada és, majoritàriament, documentació referent als llibres d’actes del ple municipal, impostos, comptes i pressupostos i les lleves militars. Des de l’arxiu, es treballarà per tal de fer-ne un inventari exhaustiu i poder oferir-lo a la consulta pública ja que estem al davant dels únics documents localitzats avui dia anteriors a 1940, la qual cosa serveix per a reflectir la feblesa del patrimoni documental envers els conflictes en un període i un territori concret de la nostra història.

Per altra banda, l’Arxiu Comarcal ha rebut la documentació de la Prefectura Local d’Amposta de Falange Española Tradicionalista y de las JONS. Els arxivers, en un primer anàlisi documental, han copsat el fet extraordinari de la conservació d’aquesta documentació, ja que es tracta de prop de 4.000 fitxes amb els seus informes personals de gran part dels habitants d’Amposta d’inicis de la dècada dels 40 del segle XX. Així doncs, recull informació generada arran de la repressió franquista al municipi. Després de la seva desinfecció i desinsectació, s’ha iniciat el seu tractament per tal de poder inventariar i classificar aquesta documentació, la qual cosa significarà per a la comarca una font d’informació de gran riquesa pel que respecta al període de postguerra. Un cop hagi finalitzat el seu tractament arxivístic, la documentació serà consultable aplicant la legislació vigent en matèria d’accés.

Per a completar la informació, podeu dirigir-vos a la pàgina web de l’Arxiu Comarcal del Montsià, dins de la Xarxa d’Arxius Comarcals http://cultura.gencat.cat/arxius/acmo.

Volem recordar-vos que l’Arxiu Comarcal del Montsià (seu també de l’Arxiu Municipal d’Amposta) està ubicat a l’Avinguda Generalitat 70-80, i està a disposició dels usuaris de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 18h.

Podeu contactar amb nosaltres al telèfon 977707923 o als correus electrònics acmontsia@gencat.cat i acompany@amposta.cat.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament