• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 Tomàs: "Les festes majors han d’atraure gent de fora de la ciutat"

Tomàs: "Les festes majors han d’atraure gent de fora de la ciutat"

L’alcalde d’Amposta assegura que les festes han suposat un impacte econòmic positiu per a comerços i restauració

publicat el 26/08/2015

"Continuarem treballant per un model de festes que atragui gent de fora de la ciutat". Són paraules de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui aquest dimecres al matí ha fet balanç de les festes majors de la capital del Montsià, acompanyat del regidor de Festes, Ramon Bel, i del responsable de Bous, Marc Fornós. Tomàs ha defensat que les festes majors de la capital del Montsià s’han de convertir en un pol d’atracció de gent de fora per afavorir a la dinamització econòmica de la ciutat. "L’obsessió d’aquest equip de govern és dinamitzar la ciutat i aprofitarem qualsevol esdeveniment per fer-ho, també les festes majors, que han de ser per divertir els veïns de la ciutat, però també per atraure visitants que donin negoci als comerços i la restauració del municipi", ha argumentat, tot afegint: "la nostra voluntat és allunyar-nos de l’endogàmia que hi havia fins ara".

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Tomàs: "Les festes majors han d’atraure gent de fora de la ciutat"

Sobre aquesta base, l’alcalde d’Amposta ha fet un balanç "molt positiu" de la festa major que va acabar diumenge amb el multitudinari concert del Mafio i els Catarres, que va aplegar unes 6.000 persones a la vora del riu. "Han sigut molt participatives", ha assenyalat, tot destacant "l’èxit" dels actes que l’equip de govern d’Esquerra Amposta (EA) ha incorporat al programa: els concert dels Quicos (dijous 13), Pepet i Marieta (dimecres 19) i Catarres i el Mafio (diumenge 23) i el gran acte de commemoració del centenari del Pont Penjant (dissabte 15). "Aquests actes han suposat un sobrecost d’uns 20.000 euros, una xifra que representa un increment de només el 8% del pressupost previst per a festes, de 270.000 euros (amb bous inclosos)", ha dit Tomàs, "una xifra baixa pel volum de negoci que s’ha generat a la ciutat". Amb tot, l’alcalde d’Amposta ha assenyalat que està "convençut" que l’any vinent es pot "optimitzar el pressupost" per aconseguir aquest model de festes sense necessitat "d’incrementar el cost".

Quant a la participació dels actes, el regidor de Festes, Ramon Bel, ha sigut l’encarregat de donar les xifres d’assistència. El concert dels Quicos va aplegar més de 4.000 persones, el de Pepet i Marieta, organitzat conjuntament amb l’entitat Surt al Castell, més de 2.000 i el dels Catarres i el Mafio, poc més de 6.000. Quant al Concert de Bandes, el regidor de festes ha assenyalat que un miler de persones el va seguir des de la plaça de l’Ajuntament i unes 300 des del carrer Major gràcies a la pantalla que va instal·lar el consistori. "A més, quant a l’audiència, segons ens informen des de la Xarxa de Televisions Locals, a tot Catalunya es va seguir amb un share del 23%", ha assenyalat. Finalment, pel que fa a l’acte del centenari del Pont Penjant, el regidor ha situat la participació en més de 2.000 persones. "Qualsevol acte del programa s’ha caracteritzat per una elevada participació", ha dit Bel, tot afegint que l’equip de govern actual aposta per fer unes "festes gratuïtes i molt participatives".

Pel que fa als actes taurins, el responsable de Bous de l’Ajuntament, Marc Fornós, ha explicat que la trentena d’actes programats, "tots ells ja fixats per l’anterior equip de govern" han transcorregut amb normalitat. "Hi ha hagut tres incidents", ha afegit, "dos cornades a dos corredors del bou capllaçat nocturn, que dos dies després ja van ser donats d’alta, i un el dia del concurs dels emboladors". "El pressupost ha sigut el mateix de l’any anterior, poc més de 75.000 euros", ha afegit.

Mirant al 2016

En la roda de premsa, l’alcalde també ha volgut fer alguns apunts de les línies de treball de cara a les festes majors del 2016. Tomàs ha avançat que es farà una "modificació del concurs de vestits de paper". "És nacional i els últims anys els participants són locals, per això cal, segurament, incrementar els premis que es donen, per fer-los més atractius", ha assenyalat.

Un altre objectiu per a l’any vinent, "compromís electoral d’EA", "és traslladar el recinte de ball a la zona del pavelló firal". "Sabem que en aquest punt el poble està dividit i hi ha opinions de tot tipus", ha dit Tomàs, "però provarem de fer el trasllat l’any vinent". "Si no funciona, no tindrem cap problema en tornar a l’anterior model", ha afegit.

Entre els objectius per a les pròximes festes majors estan la recuperació del berenar del bou (a la mateixa zona que es feia de l’avinguda Doctor Pujol), "que potser no podrà ser gratuït però si amb preu popular", i del concurs dels carrers engalanats. 

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament