• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2019 El ple aprova la creació de l’empresa pública Amposta Serveis Municipals

El ple aprova la creació de l’empresa pública Amposta Serveis Municipals

El ple comença amb un minut de silenci en record del regidor José Tomàs Reverté, que va morir el passat divendres 25 de gener

publicat el 29/01/2019

El ple aprova la creació de l’empresa pública Amposta Serveis Municipals

L’Ajuntament d’Amposta crea una empresa pública mercantil per a la gestió de serveis municipals. El ple ordinari de gener va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta, l’abstenció de la regidora no adscrita i del Partit dels Socialistes, i el vot en contra de la resta de regidors, l’aprovació inicial de la creació d’aquesta societat. "Amposta Serveis Municipals SLU naix amb la voluntat d’assumir la gestió de serveis municipals, i inicialment assumirà la gestió de la piscina i també de la neteja dels edificis municipals", assenyala l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. El ple va aprovar inicialment la creació de l’empresa amb un capital social inicial de 50.000 euros. Ara s’haurà d’aprovar definitivament i un cop fet això, l’Ajuntament farà l’encomana de gestió de serveis que gestionarà l’empresa pública.

"Si l’empresa es consolida, podrà anar assumint altres serveis municipals que vagin finalitzant el seu contracte d’externalització", explica l’alcalde, tot exemplificant: "també contractarà els agents cívics o als entrenadors del Centre de Tecnificació". "La llei d’estabilitat pressupostària ens limita les contractacions, amb la creació de l’empresa pública podrem contractar personal que gestioni serveis municipals i donar un millor servei a la ciutadania", afegeix. "Ja vam manifestar la nostra voluntat política, al 2016, de crear aquesta empresa pública, que serà una eina per millorar la gestió de molts serveis municipals", diu l’alcalde, "de fet, la licitació del servei de neteja i jardineria l’hem fet només per cinc anys; si passat aquest temps, l’empresa ha crescut, podrem plantejar-nos tornar a internalitzar el servei". "Al llarg del nostre mandat hem demostrat la voluntat de remunicipalitzar serveis, com per exemple el transport adaptat o la gestió de la cuina de la residència d’avis i el Centre de Tecnificació, que abans portava una empresa privada i ara fem des de la Fussmont", recorda l’alcalde.

El ple va debatre fins a vuit mocions dels diferents grups municipals. Per unanimitat va aprovar les dues d’Esquerra d’Amposta, la primera en defensa del parc de bombers de la ciutat i la segona en defensa i protecció del sector citrícola europeu, i la de CiU per evitar els excrements a la via pública. També es van aprovar dues més del grup municipal de CiU, una sobre la reclamació en relació a la revisió i modificació de l’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals i l’altra sobre la instal·lació de panells de valors a espais esportius de la ciutat, en aquest cas amb el vot a favor de tots els grups menys l’abstenció de la regidora no adscrita. I no van prosperar la del grup municipal del PSC-CP per instar a l’Ajuntament per dotar d’un nou servei municipal gratuït de dentista i podòleg per a la gent gran a l’Hospital Comarcal d’Amposta (van votar a favor el PSC i PxC, abstindre’s la regidora no adscrica i CiU i en contra EA-AM); la de PxC per demanar a l’alcalde que doni els ingressos i despeses detallades de l’empresa Sorea respecte la seva gestió a Amposta (van votar a favor tots els grups, menys EA que va votar en contra i la regidora no adscrita es va abstindre) i la de CiU sobre millores a l’Hospital Comarcal (també amb l’abstenció de la regidora no adscrita, el vot en contra d’EA i el vot a favor de la resta de regidors).


Reconeixement a la figura de José Tomàs Reverté

El ple de dilluns 28 de gener va tenir també un caràcter especial, després de la mort sobtada del regidor del grup municipal de CiU, José Tomàs Reverté, divendres 25 a l’edat de 60 anys. Els portaveus de tots els grups municipals van coincidir en destacar la feina del regidor per millorar Amposta. El ple va arrancar amb un minut de silenci en record del regidor.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament