• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2016 L’Ajuntament d’Amposta aconsegueix el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació de la UAB

L’Ajuntament d’Amposta aconsegueix el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació de la UAB

Adam Tomàs: "Aquest nou país que estem fent serà millor si el fem transparent"

publicat el 21/04/2016

L’Ajuntament d’Amposta ha aconseguit, per primer any, el Segell Infoparticipa 2015 a la qualitat i transparència en la comunicació, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que avalua la informació de les webs municipals. El segell va estar recollit per l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui també va ser l’encarregat d’intervenir en nom de tots els alcaldes de Catalunya que van rebre la distinció.

Durant el seu parlament, Tomàs va destacar l’aposta de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta (EA) per la transparència. "Vam decidir crear una regidoria específica, integrada a Noves Tecnologies i Sostenibilitat, que és la que s’encarrega de gestionar tota la informació", va assenyalar. Tomàs també va fer especial èmfasi en la importància de la comunicació: "Com més informació publiquem, més difícil serà que la informació arribi tergiversada a l’opinió pública; no ens ha de fer por, a la classe política, donar tota la informació necessària", va dir l’alcalde d’Amposta, qui va acabar la seva intervenció tot assegurant que "aquest nou país que estem fent serà millor si el fem transparent".

El Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació s’entrega des del 2013. En aquesta tercera edició s’han definit 51 indicadors en forma de pregunta (fins ara eren 41) distribuïts en cinc grans blocs: quin són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions,...?), quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana.

L’Ajuntament d’Amposta no havia assolit mai abans el percentatge de compliment dels indicadors que avaluen aquesta informació. En aquesta edició ha assolit un 92,31% del compliment, donant resposta positiva a 48 dels 51 indicadors.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > L’Ajuntament d’Amposta aconsegueix el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació de la UAB

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament