• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 La música de banda, referent cultural d’Amposta

La música de banda, referent cultural d’Amposta

La Xarxa de Televisions Locals i el Canal Terres de l’Ebre emetran en directe el concert de bandes per a tot Catalunya. El Concert de Bandes serà dimarts 18 a les 22h.

publicat el 11/08/2015

Corria l’any 1964 quan les dues bandes de música, la Lira Ampostina (creada el 1916) i la Unió Filharmònica (creada el 1917), decidien oferir un concert conjunt en motiu de les Festes Majors d’Amposta. Aquell any, i durant els següents fins el 1973, ho van fer al Camp d’Esports. Aquell any naixia un dels actes més emblemàtics i concorreguts del programa festiu: el Concert de Bandes d’Amposta. Des de llavors i de manera ininterrompuda durant els últims 51 anys, les dues bandes es vesteixen de gala i ofereixen el bo i millor dels seus repertoris. Desenes de músics formen part d’aquest esdeveniment, que és l’expressió d’un referent cultural a la ciutat: la música de banda.

Enguany es compleixen 52 anys del Concert de Bandes d’Amposta. No és una efemèride destacada però el concert de bandes d’enguany, que serà el dimarts 18 d’agost a la plaça de l’Ajuntament (com els últims 42 anys), serà especial. I ho serà perquè aquest Festival de Bandes es podrà veure a tot el país a través de les televisions locals adherides a la Xarxa gràcies a una coproducció de la Xarxa amb Canal Terres de l’Ebre i amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta. Serà el primer cop que un concert d’aquestes característiques, que mostra el gran potencial de la música de banda, es retransmeta en directe a tot el país. A més, tots aquells veïns del municipi i del territori que no puguin assistir al concert, podran gaudir de la qualitat de les bandes a través del Canal Terres de l’Ebre.

El programa en directe començarà a dos quarts de deu del vespre. Comptarà amb un set central on, a més del conductor del programa, hi haurà dos comentaristes especialitzats que seran els encarregats de fer l’anàlisi de les peces que porten a escena les dues bandes. A més a més, s’emetran diferents reportatges per explicar la importància de la música de banda i de les formacions per a Amposta i també per al conjunt de les Terres de l’Ebre. No hi faltaran tampoc les entrevistes als dos directors de les bandes i també al públic. I s’emetran de manera íntegra les intervencions de les dues formacions.

El repertori

Enguany, les bandes s’han preparat un complet repertori. La primera en pujar a l’escenari serà la Unió Filharmònica, i començarà amb un pas-doble Al Pont Penjant d’Amposta, de Francescc Cerdà Albinyana. Tot seguit, el reportori que tocarà la Fila serà: Alexandre Magne, de Mi1uel Morales Climent (1.; Naixement del rei. Cavalcant amb Bucèfal; 2. Love for Hephasion I 3. The Conquest of persia) I Simfonia Número 2 de John Barnes Chance (1. Sostenuto, Energico; 2. Elevato. Attacca, 3. Slancio).

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > La música de banda, referent cultural d’Amposta

Després de la mitja part, serà el torn de la Lira Ampostina, que agafarà el relleu. El seu repertori consistirà en Downey (Obertura), d’Òscar Navarro; El pont penjant d’Amposta, d’Adolf Ventas, en commemoració del centenari de la col·locació de la primera pedra i Música de les esferes, de Philip Sparke.  

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > La música de banda, referent cultural d’Amposta

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament