• Webs Municipals  

FUM DE CALIQUENYO

El primer musical produït i creat íntegrament a les Terres de l’Ebre s’estrenarà a la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta

publicat el 24/04/2015

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > FUM DE CALIQUENYOLa Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta comptarà enguany amb l’estrena d’un espectacle sense precedents a Amposta i les terres de l’Ebre. Després de mesos de treballs de gestació i guió per part de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta juntament amb un equip artístic format per professionals de la ciutat, ja estan tots els assajos en marxa des que va començar l’any 2015, a l’Escola de Dansa Jacqueline Biosca d’Amposta.

Fum de caliquenyo és una obra de teatre musical en dos actes que, per encàrrec de l’Ajuntament d’Amposta, ha escrit J. Miquel Simón per ser representada durant la Festa del Mercat a la Plaça del proper mes de maig (dies 16 i 17). El projecte compta amb la participació d’altres artistes i professionals destacats de la música, el cant, la dansa i l’escenografia: la composició de les peces musicals i de cant ha estat realitzada pel músic i compositor ampostí Tomàs Simón, qui dirigeix també els tallers de cant de solistes i cors, així com la direcció musical. La direcció teatral i coreogràfica va a càrrec de Jacqueline Biosca, i el projecte i direcció escenogràfica és a càrrec de Maria Pons.

El fil argumental (aprofitant que enguany es celebra el centenari d’aquest esdeveniment) agafa com a punt de partida el dia en que es posa la primera pedra del Pont Penjat (15 d’agost de 1915) i s’estira al llarg dels dies posteriors a aquesta data per mostrar-nos les tribulacions d’un jove pagès enamorat que veu com la seva estimada li és arrabassada, a desgrat i amb el vistiplau del seu pare, pel fill capriciós d’un terratinent autoritari.

A partir d’aquí, la trama es desenvolupa a través de diàlegs punyents i cançons carregades d’ironia i cinisme que, sota l’aixopluc musical i d’una escenografia innovadora, en boca d’uns personatges entranyables però dotats de gran personalitat, converteixen l’obra en un calidoscopi d’individus antagònics que no amaguen les seues misèries i traspuen alhora tendresa i “mala llet”.

Musicalment, l’obra està estructurada en diversos números musicals i coreogràfics que realcen el caràcter dramàtic de cada escena, embolcallant cada instant de l’atmosfera idònia, i que acompanyen la trama argumental protagonitzada per 15 actors principals. Qui sap, potser ens trobem davant del fenomen artístic de la temporada, del West Side Story ebrenc.

Per a més informació: Àrea de Cultura Ajuntament Amposta, tel. 977 70 09 04
Tomàs Simon, tel. 626 352 539
Jacqueline Biosca, tel. 635 659 322

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > FUM DE CALIQUENYO

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > FUM DE CALIQUENYO

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament