• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 Fòrum Amposta Empresa programa quatre ponències d’emprenedors d’èxit

Fòrum Amposta Empresa programa quatre ponències d’emprenedors d’èxit

Serà el 22 d’octubre a l’auditori municipal a partir de les 16.30 hores.

publicat el 13/10/2015

El 22 d’octubre arriba una nova edició del Fòrum Ampost@ Empresa (#FAME15), organitzat per l’àrea d’Indústria i Empresa de l’Ajuntament. Una jornada que enguany comptarà amb quatre ponències i que té per objectiu sensibilitzar la població en general i en especial els joves en matèria de creació d’empreses i de foment de l’esperit emprenedor. Es tracta d’una jornada en què diversos emprenedors expliquen en primera persona les seves experiències. A més, és un punt de trobada de gent amb inquietuds, amb ganes d’aprendre, també per a tot el teixit emprenedor i empresarial i on s’intercanvien experiències que poden aportar un valor afegit tant a nivell professional com personal.

Aquest matí, l’alcalde, Adam Tomàs, acompanyat per la tècnica de l’àrea, Lala Escrivà, i el regidor de Joventut, Ramon Bel, han presentat els detalls del Fòrum, "que l’any passat va comptar amb una assistència de més de 300 persones". L’alcalde ha fet èmfasi en la necessitat de sensibilitzar els joves perquè vegin que l’emprenedoria és una opció viable i d’èxit en el desenvolupament professional. "Donarem tot el nostre suport, des de l’àrea d’Amposta Empresa, a aquelles persones que vulguin engegar el seu propi negoci", ha recordat Tomàs. De les quatre ponències, l’alcalde n’ha destacat una, la de l’Espai Kowo, un espai de coworking que s’ha instal·lat a Amposta i que han impulsat l’ampostí David Romaní i l’ulldeconenca Vanesa Cervera. "És un espai de treball que comparteixen emprenedors i micropimes i els permet establir sinergies entre elles", ha explicat Tomàs.

Per la seva banda, la tècnica de l’àrea d’Indústria i Empresa, Lala Escrivà, ha qualificat de "consolidat" aquest fòrum que compta amb quatre ponències dinàmiques d’entre 15 i 20 minuts. A més dels responsables de l’Espai Kowo, també hi participaran els responsables de La Juana, empresa dedicada al disseny i la fabricació d’espardenyes de "l’hòstia" impulsada per tres joves, una d’ells exalumna de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (Esardi); l’emprenedor de l’e-commerç Ricardo Lop, i l’emprenedor Xavier Verdaguer, que viu entre Barcelona i Silicon Valley.

Els ponents

Espai Kowo, una sala de coworking a Amposta

L’ampostí i enginyer informàtic David Romaní i la dissenyadora gràfica d’Ulldecona Vanesa Cervera són les dues cares que hi ha al darrera d’un projecte pioner a les Terres de l’Ebre pensat i enfocat per a micropimes i autònoms, l’Espai Kowo, la primera sala de coworking ubicada a Amposta. Un espai que freelancers i micropimes poden compartir, tot creant sinergies internes i fomentant el treball en comú. Els dos joves porten un temps investigant sobre el valor afegit del coworking i estar en contacte amb altres coworkings de Catalunya els ha permès aprendre com funcionen al dia a dia en realitat. Durant la ponència parlaran sobre el “ coworking lifestyle” i els avantatges i els inconvenients d’aquesta nova manera de cooperar i col∙laborar.

La Juana, la reinvenció de l’espardenya de "l’hòstia"

Darrera La Juana hi ha els joves Àlex Adell, Natàlia Sales, exalumna de l’Escola d’Art i Disseny (Esardi), i Joan Vicent Ferreres. Es tracta d’un projecte que es va començar a gestar farà cinc anys quan tots tres van decidir iniciar l’aventura emprenedora. Després d’una pluja d’idees van tindre-ho clar i van decidir reinventar un producte tradicional: les espardenyes de "l’hòstia". Les van omplir de color, actualitzant-les, per recuperar-les. Des de llavors dissenyen i elaboren diferents models al seu taller a la Salzadella, un petit poble acollidor de la província de Castelló. Les seves creacions abasten de grans a menuts i tant homes com dones.

Ricardo Lop, gurú de l’e-commerce

Ricardo Lop, de Teruel, és el responsable de l’empresa de comerç digital www.aceros-de-hispania.com, una comerç web que té més d’11 treballadors, 17.000 visitants diaris i ven a més països. A finals del 1998, aquest "flequer / agricultor reconvertit en comerciant" com ell mateix es defineix a les seues xarxes socials, va descobrir Internet en un curset de correu un electrònic. Va ser llavors quan va començar de zero un negoci de venda on-line a partir de l’armeria que el seu germà tenia a Alcanyís. Després de 3 anys van començar a guanyar diners i ara l’empresa, que ven des de navalles, ganivets, espases, carabines i pistoles d’aire comprimit, pistoles per jugar a “paintball” fins a paelles i utensilis de cuina, no para de créixer i són els primers de sortir al buscador Google.

Xavier Verdaguer, directe des de Silicon Valley

Xavier Verdaguer és un emprenedor en sèrie de Barcelona que en els últims 15 anys ha creat varies empreses d’Innovació tecnològica. És Enginyer Informàtic i Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya i amb estudis d’alta direcció a la Stanford Universtiy (Califòrnia). Va començar la seva trajectòria professional com a Director d’Informàtica del Consulting Taller d’Enginyeries, SA i amb 25 anys va iniciar la seva carrera com a emprenedor en sèrie.

Al 1997, amb 25 anys, fundà la seva primera empresa que sota les marques TMT Factory i BCN Media ofereix serveis d’Enginyeria de Software i Comunicació Multimèdia. Fou Director General de TMT Factory durant 11 anys. En aquesta etapa, va superar la crisi del sector tecnològic del 2001, va situar TMT Factory a nivell internacional amb 50 treballadors i va treballar per a clients com Gas Natural, Deutsche Bank, Barceló Hoteles o JCDecaux.

En l’actualitat viu a Palo Alto (Califòrnia) on va fundar al 2010 Innovalley una empresa que desenvolupa roba intel·ligent fusionant creativitat de Barcelona amb tecnologia americana d’última generació. Innovalley té en el seu accionariat a l’enginyeria BConsulting, l’estudi d’innovació Haiku, la tèxtil Cooking Labs i el centre de recerca Cetemmsa. Innovalley també realitza recerca amb la Stanford University i ven els seus productes a través del web www.innovalley.us. Verdaguer també ha fundat al Silicon Valley de Califòrnia l’empresa de desenvolupament de software Seven4seven i el Centre de Creativitat Imagine per a la generació d’idees disruptives que canviïn el món i per canviar la vida de les persones que participen en la creació d’aquestes idees. Xavi és l’impulsor del projecte Supertramps per compartir a la xarxa moments de felicitat. 

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Fòrum Amposta Empresa programa quatre ponències d’emprenedors d’èxit

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament