• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 El ple inicia els tràmits per declarar Bé Cultural d’Interès Local l’antic col·legi de les monges

El ple inicia els tràmits per declarar Bé Cultural d’Interès Local l’antic col·legi de les monges

S’aproven les festes locals del 2016: 12 de setembre i 5 de desembre

publicat el 30/09/2015

L’Ajuntament d’Amposta inicia els tràmits per declarar l’antic col·legi de les Monges com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Així es va aprovar en el plenari ordinari de setembre dilluns 28 al vespre amb els vots a favor del grup municipal d’Esquerra d’Amposta (EA), i el regidor German Ciscar, l’abstenció de Convergència i Unió (CiU) i el vot en contra del Partit dels Socialistes (PSC). L’alcalde, Adam Tomàs, va argumentar que aquests tràmits s’inicien per poder "protegir l’edifici, datat de principis de segle XX". I el regidor d’Obres, Urbanisme i Activitats, Tomàs Bertomeu, va afegir que amb la figura del BCIL es "preservar un edifici singular perquè no pugui ser enderrocat i es fa donant-li més atractiu per a tercers". El Partit dels Socialistes va rebutjar la proposta de l’equip de govern argumentant que no és la millor manera de salvaguardar l’edifici. De fet, el grup municipal del PSC va portar a debat una moció sobre aquest mateix tema però instant a fer una modificació puntual dels usos de l’edifici per destinar-lo a serveis públics assegurant que la prioritat ha de ser adquirir l’espai. Aquesta moció va ser rebutjada amb els vots en contra d’EA, l’abstenció de CiU i el vot favorable de Ciscar. L’alcalde va argumentar el vot en contra d’Esquerra a la moció dels socialistes tot assenyalant que "malgrat estar a favor de la voluntat de la moció, que és la de protegir l’edifici, no amb el mecanisme".

Els socialistes van criticar, l’endemà del ple, el vot contrari d’Esquerra d’Amposta  perquè es requalifiqui el POUM que permetria canviar l’ús de l’edifici de l’antic col·legi de les Monges per destinar-lo a finalitats socials, educatives, culturals i artístiques. Per a Miró, el més greu és que l’alcalde hagi canviat d’idea només 100 dies després d’accedir al govern i que ara “es conformi amb la simple catalogació de l’edifici per tal que alhora sigui també atractiu per un particular”, en al·lusió al fet que estaria disposat que la compra fos privada. “El poder ha canviat a l’alcalde”, va lamentar Miró, que ha recordat que la compra de l’edifici era un dels temes en què socialistes i republicans estaven d’acord.

Gratuïtat de l’AP-7 i obres de l’A-7

El plenari de dilluns al vespre també va aprovar dues mocions sobre la gratuïtat de l’AP-7 i el desdoblament de l’N-340 davant l’alta sinistralitat que pateix el tram ebrenc d’aquesta via. La primera moció, presentada des d’alcaldia a proposta de la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns (FAAV), se centra en exigir la gratuïtat immediata de l’autopista i reclama el suport a les federacions de veïns d’Amposta i Tortosa. Aquesta moció va rebre el suport dels quatre grups municipals, que van argumentar que el seu vot favorable no excloïa aprovar també la següent moció, presentada inicialment pel grup municipal de CiU i que finalment va sumar a la resta de grups. "Tenim la voluntat que sigui una moció unitària", va dir la portaveu de CiU, Isabel Ferré. Aquesta moció, que va defensar la portaveu convergent, reclama "exigir al Ministeri de Foment la represa immediata dels projectes de l’autovia entre l’Hospitalet de l’Infant, el Perelló i la Jana, l’adopció de mesures provisionals per desviar obligatòriament els vehicles pesants per l’AP7, des d’Ulldecona Alcanar fins a l’Hospitalet de l’Infant i que s’apliquin a aquests vehicles les mateixes bonificacions que s’estan aplicant a l’N-2 a la província de Girona; que amb caràcter immediat i provisional, el trànsit intern per l’AP-7 des de Benicarló fins a l’Hospitalet de l’Infant, sigui gratuït fins a la finalització de les obres de l’A-7 i remetre els presents acords al ministeri de Foment, el Congrés dels Diputats, la conselleria de Territori i Sostenibilitat i al Parlament de Catalunya".

El plenari de setembre també va donar llum verd a dues mocions del Partit dels socialistes. La primera, que es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, reclama que els equipaments públics que disposin de Wifi passin a tenir opció de tenir-lo lliure. "No sé amb quin mecanisme es pot fer, però hi ha molts llocs que ho fan i d’aquesta manera, molta part de la ciutat, quedaria coberta amb el servei", va raonar Miró. El regidor de Noves Tecnologies, Pau Cid, va assenyalar que ja s’està treballant en aquest sentit. La segona moció dels socialistes insta al ple a tramitar l’ampliació de la partida pressupostària destinada a les beques a l’excel·lència universitària i va aprovar-se amb els vots favorables de Ciscar, Esquerra d’Amposta i l’abstenció de CiU. Miró va defensar que "davant l’augment de les taxes universitàries, l’Ajuntament ha de fer un esforç per poder donar més diners, perquè és ridícul donar una beca de 30 o 40 euros; s’han d’ampliar de manera substancial".

També es van aprovar dues mocions presentades pel regidor German Ciscar. Una, per modificar l’ordenança fiscal sobre l’impost de plusvàlua de transmissions d’un habitatge en herència per causa de mort. La moció, aprovada per unanimitat, reclama que hi hagi una bonificació del 95% en l’impost de plusvàlua en aquells casos en què la persona que rep en herència l’habitatge ja vivien al domicili i continuaran fent-ho. "Parlem de persones que viuen a l’habitatge, que no obtenen ni un cèntim de benefici, més aviat el contrari", va argumentar Ciscar. La segona moció d’aquest grup municipal, que es va aprovar amb els vots de tots els grups municipals i l’abstenció de CiU, insta al consistori a traure a concurs públic la representació jurídica del consistori.

Pel que fa a altres temes, el ple ordinari de setembre va donar llum ver per unanimitat de la cessió a l’Institut Català de Salut (ICS) d’uns terrenys per construir el nou Centre d’Atenció Primària, es van establir les festes locals per al 2016 (que seran el 12 de setembre i el 5 de desembre i es va fer una modificació pressupostària d’uns 30.000 euros per suplement de crèdits i crèdits extraordinaris, entre els que hi figuren poc més d’11.000 euros per a adquirir llums de Nadal o 7.000 euros per a la contractació del tècnic de participació ciutadana. En aquest últim cas es va aprovar amb els vots a favor d’EA i el regidor Ciscar i l’abstenció del PSC i CiU. Finalment, el ple també va aprovar diferents reconeixements d’extrajudicial (és a dir, factures que o bé entren un cop tancant l’exercici fiscal o que bé no tenen partida pressupostària).

El plenari de dilluns 28, que va ser retransmès en directe per Amposta Ràdio, també va aprovar, entre d’altres coses, una moció de suport als malalts de la Talidomida i l’adhesió a la xarxa de ciutats i pobles refugi per acollir persones refugiades.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament