• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2016 El centre tecnològic d’Amposta s’integra a la xarxa de R+D+i Eurecat

El centre tecnològic d’Amposta s’integra a la xarxa de R+D+i Eurecat

Ubicat al polígon de l’Oriola, el centre tecnològic treballa amb projectes per a multinacionals com Hewlett Packard

publicat el 18/05/2016

El centre tecnològic d’Amposta, ubicat al polígon de l’Oriola i especialitzat en els materials composites, s’ha integrat a la Fundació Eurecat, convertint-se en el sèptim centre d’aquesta xarxa d’innovació i recerca amb presència a tot Catalunya i "que compta amb un pressupost de 36 milions d’euros", en paraules de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Així es desprèn del conveni que s’ha signat aquest dimecres al matí i que estableix, a grans trets, que Eurecat passa a ser el gestor responsable del centre tecnològic del compòsit, propietat de l’Ajuntament, amb un doble objectiu, "fonamentar la recerca i innovació en la tecnologia composite i ajudar a innovar a les empreses del territori amb la transferència de les tecnologies que desenvolupa Eurecat a la resta de centres", en paraules de Xavier Torra, president del patronat de la Fundació Eurecat.

"Formar part d’Eurecat ens dóna solidesa per poder crear un projecte de futur estable al centre de recerca", destaca l’alcalde, tot recordant que aquest equipament, que havia suposat una inversió d’1,8 milions d’euros provinents del fons de reindustrialització de les Terres de l’Ebre ha estat l’últim any i mig en una situació "d’incertesa i d’activitat continguda" tant perquè el concurs de creditors de Lamicat, empresa vinculada al centre, havia deixat en mans d’un banc la propietat dels terrenys on estava el centre, com per la manca de grans projectes de recerca i investigació.

Actualment, el centre tecnològic d’Amposta treballa en dos projectes internacionals. Un per a Hewllet Packard, consistent en fabricar un eslavó amb impressió 3D amb l’objectiu d’aconseguir "peces d’impressió 3D reforçades amb fibra de carboni o fibra de vidre que siguin més reforçades i funcionals", destaca el fins ara director del CETECOM, Josep Maria Lluís. El segon projecte és per utilitzar materials compostos en la fabricació de vagons de mercaderies per a transport de potassa. "És un projecte internacional desenvolupat juntament amb el centre tecnològic de Manresa, també dins d’Eurecat, per a una empresa del món ferroviari suec", afegeix Lluís.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > El centre tecnològic d’Amposta s’integra a la xarxa de R+D+i Eurecat


Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 36 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que proporciona Eurecat accelera la innovació, elimina la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament