• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2016 Amposta tindrà una estació de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

Amposta tindrà una estació de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

El projecte no tindrà cap cost per a l’Ajuntament

publicat el 31/03/2016

Amposta tindrà una estació de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics. Serà l’única estació urbana ràpida que hi ha entre Tarragona i Castelló. La seva instal·lació, que té un pressupost de poc més de 48.600 euros, no tindrà cap cost per a l’Ajuntament. El regidor de Noves Tecnologies, Transparència, Sostenibilitat i Eficiència Energètica, Pau Cid, destaca el fet que gràcies a diferents gestions fetes per l’equip de govern, aquesta instal·lació es finançarà a través de dues subvencions i d’aportacions de marques de vehicles. En concret, el consistori rebrà una subvenció de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia) de 25.000 euros, una de MOVEA (del ministeri d’Indústria, Energia i Turisme) de 15.000 euros i l’aportació de 12.000 euros repartits entre quatre de marques de vehicles.

Per tal d’avançar el projecte, en el ple de dimecres 30 es va aprovar una modificació de pressupost de 23.700 euros que servirà per avançar part de les subvencions que encara no s’han fet efectives. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va fer èmfasi amb el fet que la instal·lació donarà un servei que fomentarà la implantació dels vehicles sostenibles.

En la modificació de crèdit, també es va aprovar iniciar l’expedient per al tancament de les pistes de futbol sala, "un projecte que es considera prioritari i que, per tant, no es pot demorar", amb un pressupost de 15.000 euros.

Llum verd a cinc mocions de l’oposició

En aquest ple de març, que es va celebrar de forma extraordinària en dimecres perquè el dilluns era festiu, es van aprovar fins a cinc mocions, dos del regidor German Císcar i dos del Partit dels Socialistes i una presentada conjuntament a instàncies del PSC. En concret, i amb els vots favorables de la regidora no adscrita Rosita Pertegaz, del regidor German Císcar i d’Esquerra d’Amposta i l’abstenció de CiU i del PSC, es va donar llum verd a la moció de Císcar, que reclamava la creació d’una taxa d’actuacions singulars de la Policia Locals. "En aquells grans esdeveniments que realitzen empreses privades amb afany de lucre i que necessiten de seguretat extra, el costa d’aquesta seguretat hauria d’anar, en part, a càrrec de l’empresa privada", va argumentar Císcar, tot aportant l’exemple de Vilanova i la Geltrú, on existeix una taxa d’aquestes característiques. El portaveu del PSC, Francesc Miró, va argumentar l’abstenció del seu grup tot assenyalant que el partit "està lluny de la concepció mercantilista de l’Ajuntament". I la portaveu de CiU, Isabel Ferré, va assenyalar que la votació del seu grup era l’abstenció perquè "hi ha dubtes sobre la taxa, perquè els efectius policials són els que són i no es pot hipotecar una patrulla per aquesta finalitat". No obstant, el regidor de Governació, Miquel Subirats, va assenyalar que l’equip de govern ja treballa en la redacció d’una ordenança d’aquestes característiques que inclou altres aspectes com la neteja després d’esdeveniments d’aquest tipus o les fiances en cas d’utilitzar equipaments públics. Va assenyalar que "precisament, per evitar hipotecar els efectius, s’incorporaria una nova patrulla addicional per fer aquests serveis especials".

Císcar també va portar a aprovació del ple la proposta d’estudiar la creació d’una taxa per posar tanques protectores a construccions en ruïnes, que va tirar endavant amb els vots favorables de Pertegaz i del grup municipal d’Esquerra d’Amposta i les abstencions del PSC i CiU. "Es tracta de tenir eines per pressionar els propietaris d’aquests immobles en ruïnes, habitualment bancs, a agilitzar la retirada de les tanques, que ocupen la via pública", va dir.

Pel que fa a les mocions del Partit dels Socialistes, que van ser aprovades per unanimitat, una reclama al Govern de la Generalitat que destini "a les comarques ebrenques com a mínim el 50% dels recursos obtingut per l’impost sobre les centrals nuclears", en paraules del seu portaveu, Francesc Miró, que també va afegir la necessitat de "impulsar conjuntament amb els ajuntaments i agents territorials i econòmics, un pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre que incloga un calendari d’actuacions concretes a tal efecte". L’altra, que va defensar la regidora socialista Anna Tomàs, reclama catalogar el fons artístic municipal i habilitar un espai adequat per a la seua òptima conservació.

Finalment, el ple va aprovar per unanimitat (i després que en Junta de Govern es decidís presentar de forma conjunta per tots els grups municipals) una moció impulsada pel PSC en que es reclama a la Generalitat de Catalunya el reconeixement i pagament del deute amb l’Ajuntament d’Amposta.

Rosita Pertegaz, regidora no adscrita

El ple de dimecres 30 de març també va donar compte de la condició de regidora no adscrita de la regidora Rosita Pertegaz, fins ara regidora del grup de Convergència i Unió.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament