• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2017 L’Ajuntament rebaixarà l’impost de vehicles i el de plusvàlua

L’Ajuntament rebaixarà l’impost de vehicles i el de plusvàlua

La rebaixa de la despesa gràcies a la millora de l’eficiència permet “reduir poc a poc la pressió fiscal sobre la ciutadania”

publicat el 30/10/2017

El ple ordinari de l’octubre, previst per aquest dilluns 30 a les 20h, portarà al ple l’aprovació d’una modificació pressupostària de 420.000 euros que permetran tirar endavant diferents actuacions, entre les que hi figure l’amortització de préstec de 119.000 euros i 110.000 euros per la modificació del projecte de cobriment de pistes que actualment està en execució. “Hem dement canvis en el projecte i ens avancem fent aquesta modificació perquè sabem que s’encarirà”, ha destacat l’alcalde.

Dins la modificació de pressupost també entre les que destaquen 60.000 euros per a la renovació de l’enllumenat del camp de futbol, amb la instal·lació de la tecnologia LED, 22.000 euros per al desplegament de la fibra òptica a la zona esportiva, 19.500 euros per a la instal·lació de bateries condensadores dels equips municipals “que permetran un estalvi de 14.000 euros a l’any”, o 6.000 euros per a la reparació i posada en funcionament de grups electrògens. “Es tracta d’operacions i actuacions encaminades a reduir les despeses de l’Ajuntament”, ha destacat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot afegint que “és gràcies als estalvis que es generen, que podem rebaixar la pressió fiscal”. “No fem baixades d’impostos radicals perquè anem poc a poc rebaixant la despesa, però a mesura que l’anem reduint, anem fent rebaixa de la pressió fiscal”, ha comentat l’alcalde.

En aquest sentit, Tomàs també ha destacat que el ple d’aquest dilluns al vespre portarà a debat la rebaixa “de dos impostos importants”, seguint, en paraules del regidor d’Hisenda, Règim Intern i Personal, Tomàs Bertomeu, “amb la filosofia de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta de rebaixar la pressió fiscal al ciutadà”. Aquesta nit es portarà a aprovació, per una banda, rebaixar l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica. En concret, la proposta és rebaixar en un 10% l’impost en camions. “L’objectiu és ajudar a les empreses de logística que tenen la flota a la ciutat”, ha explicat l’alcalde. Aquesta rebaixa suposarà una baixada d’ingressos de 27.000 euros. Quant als turismes, la rebaixa de l’impost s’ha previst “per a les dues franges on hi ha més rebuts”. En concret, els vehicles de 8 cavalls fiscals fins a 11,99 i de 12 cavalls fiscals fins a 15, pagaran un 5% menys de l’Impost de Vehicles. Això suposa una rebaixa total de 40.000 euros.

Per altra banda, el ple de l’octubre també portarà a debat modificar l’impost de plusvàlua (Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana) en diversos punts. ”. Anteriorment, l’equip de govern ja havia introduït bonificacions de fins al 95% en l’impost de plusvàlua en les transmissions "mortis causa" en primer habitatge, un supòsit que ara s’elimina. “Així, hi haurà bonificació també en aquells béns immobles que no siguin primer habitatge”, afegeix l’alcalde. Per una altra banda, també s’inclouen bonificacions per transmissions “mortis causa” quan es doni la circumstància de dues o més transmissions en un període de 10 anys des de la primera transmissió “mortis causa. “I en transmissions que no siguin mortis causa, es rebaixa el tipus impositiu en casos de transmissions no especulatives”, clou Tomàs.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament