. . . . . . . .

reduir font

ampliar font

presentació

Amb motiu de la commemoració del Centenari del títol de Ciutat a Amposta (1908-2008), va néixer el projecte de realitzar una aplicació multimèdia didàctica sobre la història i el patrimoni cultural d’Amposta.

Per tot això, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta, juntament amb el Museu Comarcal del Montsià, un grup de mestres i pedagogs i l’empresa que havia de realitzar l’aplicació, vàrem començar a desenvolupar aquest projecte, amb l’objectiu de divulgar el patrimoni cultural i històric de la ciutat, a través d’una eina didàctica adreçada a tothom, i especialment als educadors i alumnes dels centres escolars.

I és aquesta eina la que trobareu aquí: Oh! Amposta, que pren el títol de l’himne dedicat a la Ciutat i composat pel músic Joan Suñé l’any 1919. A partir de l’ajut i suport de la Fundació Caixa Catalunya, s’ha desenvolupat l’aplicació, que recull els següents apartats:

  • un catàleg exhaustiu de fitxes del patrimoni cultural d’Amposta: arquitectònic, etnològic, històric; els nuclis de població i els barris; el patrimoni artístic; els símbols d’Amposta; documents històrics representatius; les publicacions històriques ... I cada element patrimonial conté la descripció, la història, fotografies, enllaços web i bibliografia, etc.
  • fitxes didàctiques que recullen diversos recursos pedagògics adaptats a Primària i Secundària: puzzles, jocs d'identicació de llocs, d’imatges, exercicis de completar textos, d’identificació i ordenació de paraules i frases, etc.

I tot això en diversos suports: escrits, fotogràfics, audiovisuals, plànols, etc., que us faran més amena la descoberta del ric patrimoni cultural amb què compta el municipi i la ciutat d’Amposta.

Valid HTML 4.01 Strict ¡CSS Valid! Icono de conformidad con el Nivel Triple-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI