Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Funcionaris municipals d'Amposta defensen els complements salarials impugnats per l'Estat

publicat el 25/4/2014


Els afectats, que tenen reconeguda una segona activitat, defensen que la llei catalana empara els emoluments superiors al 30%

Els onze funcionaris de l'Ajuntament d'Amposta que perceben complements salarials superiors al 30% tenint una segona activitat privada reconeguda han sortit en defensa de les seves condicions laborals després que la delegació del govern espanyol a Catalunya hagi decidit impugnar judicialment aquests emoluments. El col·lectiu defensa que la percepció dels complements específics en aquests casos està emparada per la llei catalana 21/1987 sobre incompatibilitats dels empleats públics i rebutja que se'ls apliqui l'estatal. Consideren que el contenciós administratiu plantejat per l'advocat de l'Estat, arran d'una denúncia del regidor de PxC, German Ciscar aspira a treure "rendibilitat política".

En un comunicat conjunt, els funcionaris lamenten que "no es pot jugar amb el model de vida professional que determinades persones hagin projectat" i reitera que la normativa pròpia d'aplicació per regular les compatibilitats de personal de les administracions públiques és, en el cas de l'Ajuntament d'Amposta i de la resta de Catalunya, la de la Generalitat. Apunten que un informe de la Direcció General d'Administració Local sol·licitat pel mateix consistori confirma aquesta aplicació preferent de la llei catalana.

Per tot plegat, retreuen al regidor de PxC, l'únic que va votar en contra del reconeixement de la compatibilitat a aquests funcionaris el passat mes de juny, "prèviament constatada la inexistència de conflictes d'interessos", que hagi desplegat una "acció populista a costa dels treballadors". Ciscar acusava l'equip de govern de CiU d'afavorir treballadors municipals "amics" amb una segona activitat reconeguda, pagant-los complements per sobre del 30% -una despesa que superaria els 50.000 euros-, tot i que la llei estatal no ho permet. 

"Pensem que aquest recurs no té un efecte directe en la política local i l'únic que vol aconseguir és fer mal a persones que són empleats públics i no polítics, per això manifestem enèrgicament el rebuig contra aquests tipus d'accions polítiques que pretenen criminalitzar a unes determinades persones", asseguren. Els funcionaris han agraït el "suport" de l'Ajuntament i del Comitè Unitari de Personal en aquest cas, que creuen genera "intranquil·litat" en el col·lectiu.

"Ara caldrà que els tribunals es pronunciïn", tanquen els funcionaris. El jutjat del contenciós administratiu número 2 de Tarragona haurà de resoldre el cas durant els pròxims mesos.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies