Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L’alcalde d’Amposta respon a la polèmica sobre el bus urbà aixecada per ERC lamentant el desconeixement de l’oposició sobre els límits de la legalitat

publicat el 13/3/2014


 L’alcalde ha assenyalat que des d’ERC es pretén intoxicar amb “informacions confuses i amb insinuacions malintencionades” i ha afegit que “la seva obligació, i la de tot bon governant, és consultar amb els serveis jurídics, que li haguessin confirmat que no és possible lligar la incidència amb l’adjudicació”.

D’altra banda, l’alcalde d’Amposta s’ha referit a la demanda d’ERC de que dimiteixi el regidor de governació, Josep Garriga, a causa de la incidència de manca de servei per part de la Hife com un mer gest de cara a la galeria, ja que quan s’obre l’expedient a l’empresa es comunica a tots els portaveus dels grups municipals, “i quan en un primer moment agraeix la informació, al dia següent demana la dimissió del regidor quan el senyor Garriga ha actuat amb total diligència i ha demanat comptes a Hife tan aviat com té coneixement de que el servei no es feia amb regularitat”.

En tot aquest procés, cal recordar que de la mateixa manera que ja es va explicar en roda de premsa aquesta mateixa setmana, des de l’ajuntament s’actua, quan es té la constància oficial a través de la notificació d’un ciutadà davant la Policia Local, immediatament es demanen explicacions a l’empresa concessionària del servei, que verbalment reconeix d’incompliment, i l’alcalde els exigeix que ho ratifiquin per escrit.

A partir d’aquí des de l’entrada de l’escrit de l’empresa, l’alcalde signa un decret d’inici d’un expedient informatiu, per a que en un termini màxim de 10 dies la Policia Local informi de la veracitat dels fet o si van ser més o menys els dies de d’incompliment.

L’expedient, acabarà amb la incoació d’una sanció en la que l’empresa adjudicatària haurà d’assumir la restitució dels diners cobrats per servei no prestat,  els danys i perjudicis, provats a l’ajuntament i una sanció per falta greu.

 

D’altra banda, l’alcalde s’ha mostrat molest per l’acusació de prioritzar en el procés d’adjudicació una empresa de fora d’Amposta i la insinuació d’interessos creats al voltant del procés, que ha seguit totes les línies de legalitat i transparència que són necessàries i obligatòries i ha assegurat que “és un judici atrevit i que es fa amb mala fe”. Manel Ferré ha volgut deixar clar que el contracte per la prestació del bus urbà, que ja feia l’empresa Hife es podria haver prorrogat 15 anys més, però l’equip de govern va prendre la decisió de tornar a treure la licitació per a que s’hi pogués presentar i tenir opcions una empresa de transports de la ciutat d’Amposta. La mesa de contractació, que formaven només funcionaris que en van fer una valoració tècnica es va ajustar a la normativa legat, sense cap influència política, i es va resoldre en favor de l’empresa Hife que va obtenir una major puntuació segons els criteris que s’havien redactat per part dels serveis jurídics. En aquest punt, l’alcalde ha remarcat de nou que la incidència que s’ha detectat i per la qual s’obrirà un expedient no afecta, segons la legalitat vigent, a que es pugui adjudicar el servei a la mateixa empresa que, ha puntualitzat l’alcalde, té actualment 20 treballadors que són ampostins.

Finalment, Manel Ferré ha assegurat que “entrar en valoracions sobre que l’Ajuntament d’Amposta ha prioritzat a una empresa de fora en contra d’una d’Amposta és tenir un desconeixement total de les regles de joc legals i democràtiques i de la línea d’actuació de l’equip de govern, però ERC ja ens té acostumats a aquests discursos esbiaixats que només busquen l’interès electoral, i que ara, a un any de les eleccions municipals ens posaran a l’ordre del dia”.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies