Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta està més a prop de disposar d’una de les obres més reivindicades

publicat el 11/10/2013


 La nova estació s’ubicarà a la Plaça de la Castellania, a tocar de l’avinguda Santa Bàrbara, un espai que forma part de la zona de creixement d’Amposta i que ja disposa de diversos serveis a la vora com la comissaria dels Mossos d’Esquadra, l’Arxiu Comarcal i diverses zones comercials. L’alcalde ha destacat la idoneïtat d’aquest emplaçament ja que és “de molt fàcil accés, hi ha suficient espai per estacionar vehicles i a més està dins una zona que ofereix més serveis”. En aquest sentit, Manel Ferré, ha explicat que els terrenys formen part d’una gran parcel·la de 6.900 metres quadrats dels quals 3.700 els ocuparà l’estació d’autobusos, 2.800 estan cedits al Departament de Salut per construir-hi el nou Centre d’Assistència Primària i els 400 restants es mantindran com a zona verda.

Actualment, Amposta no disposa d’una estació d’autobusos interurbans, de manera que és una de les poques capitals de comarca de Catalunya que estava pendent de tenir una infraestructura d’aquestes característiques. Anteriorment existia una parada a l’Avinguda Santa Bàrbara, al centre de la ciutat que es va haver de desmantellar quan es va reordenar la zona amb la construcció de l’aparcament soterrat i la remodelació de tota la plaça de la superfície. A partir d’aquí, tal com ha explicat l’alcalde “la parada d’autobusos va iniciar un peregrinatge que la va portar a la Plaça de la Pau i després a l’Avinguda Catalunya on es troba actualment”. Aquests problemes pel que respecta a l’accessibilitat del transport públic han de quedar definitivament solucionats amb l’entrada en funcionament de l’estació que, segons les previsions del Departament de Territori i Sostenibilitat, es donaria a la tardor de 2014.

Amb una superfície total d’uns 3.700 metres quadrats, i amb una inversió prevista de 1’5 milions d’euros, l’estació tindrà una capacitat per a 7 andanes i 5 places addicionals per autobusos i comptarà amb un edifici terminal amb sala d’espera, despatx de bitllets i servei de bar. Així mateix, es preveu una àrea d’aparcament exterior per uns 40 turismes.

La directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Carme Bigorra, ha explicat que des d’un principi el Departament va “assumir el projecte com a propi i en quant hem tingut una disponibilitat de pressupost s’ha tirat endavant i s’ha complert el compromís”.

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies