Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El Govern destina 640.000 euros per fer front al tractament contra la mosca negra a les Terres de l'Ebre

publicat el 15/5/2013


 

. Aquest conveni, que s'emmarca dintre el protocol d'intencions signat el desembre de 2011 entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Code, permet dur a terme accions conjuntes de prospecció i tractaments larvicides al riu Ebre amb la finalitat d'evitar la proliferació de la mosca negra. S'estabilitza el nombre d'assistència per picades de mosca negra durant el 2012

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha destacat en una nota de premsa que "el pla d'actuació plurianual 2012-2014 estableix la garantia que ens permet el finançament necessari per dur a terme les accions per controlar la plaga de la mosca negra amb les millors condicions possible". Així es poden dur a terme periòdicament les prospeccions i tractaments larvicides de les zones afectades del riu Ebre, tant al seu pas per les comarques de Ribera d'Ebre, Baix Ebre, Montsià, com la part baixa del riu Segre i Cinca.

Les dades obtingudes en les Àrees Bàsiques de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre demostra que s'estabilitza el nombre d'assistències per picades de mosca negra durant el 2012. 

Concretament, han estat 3756 les assistències, una qualitat similar a les de l'any 2011, amb una única variació en el lleuger increment a la comarca del Baix Ebre, d'un 6% aproximadament, i una disminució a la Ribera d'Ebre d'un 5%. En canvi, les dades es mantenen estables al Montsià i a la Terra Alta. 

En aquest sentit, el director territorial de Salut, Albert Gómez, considera que "les mesures aplicades de contenció de la plaga de la mosca negra són força adequades si tenim en compte la progressiva estabilització de les dades del nombre d'assistències per picades de mosca negra".

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies