Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Josep Poblet ha signat un conveni per a la rehabilitació del campanar de l’Església del Poblenou del Delta. Les obres d’arranjament s’iniciaran de manera immediata.

publicat el 7/3/2013

                                                                                                                                                                                                                                                                 

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha dut a terme avui una intensa activitat a les Terres de l’Ebre, i concretament a la comarca del Montsià. La jornada de treball s’emmarca en l’àmbit del patrimoni cultural i arquitectònic, -amb la signatura del conveni per la recuperació i l’arranjament del campanar de l’església del Poblenou del Delta-, i en l’àmbit tecnològic, atès que Poblet visitarà a Amposta l’empresa Laminats de Catalunya S.L. LAMICAT, (una empresa puntera en el seu àmbit productiu i d’incorporació de noves tecnologies). A la capital del Montsià també visitarà el Centre Tecnològic del Composite CETECOM, que esdevé un referent del sector de la investigació tecnològica.

 

L’activitat del president de la Diputació al Montsià finalitzarà a última hora de la tarda amb una reunió a l’Ajuntament d’Amposta on signarà un conveni per regular la concessió d’un ajut pel programa de Natació del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre i mantindrà una reunió amb algunes de les principals entitats socials, culturals i esportives del municipi tals com la Lira Ampostina, la Unió Filharmònica, el Club de Bitlles, l’Associació de Jubilats i Pensionistes municipal Manuel Ruíz Salgado, i el Club d’Handbol.

 

Recuperació del Patrimoni cultural i arquitectònic

La Diputació de Tarragona ha signat avui un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta i el Bisbat de Tortosa per impulsar les obres d’arranjament del campanar de l’Església del Poblenou del Delta. L’acord regula l’aportació econòmica que realitzaran aquestes tres institucions per fer possible els treballs de restauració, que afectaran no només del campanar sinó també a l’edifici de serveis auxiliars annex a l’església. Aquesta actuació contribuirà a l’ús i conservació d’aquest patrimoni cultural i arquitectònic.

 

El projecte es durà a terme en dues fases i representarà un cost total de 370.000 euros que serviran per dur a terme els treballs de pintura de l’interior i de l’exterior i l’arranjament del sostre de l’església, entre altres treballs d’adequació.  El conveni signat avui fa referència a una primera fase de 140.000 euros (60.000 per part de la Diputació de Tarragona, 50.000 per part de l’Ajuntament d’Amposta i 30.000 per part del Bisbat de Tortosa).

 

L’acord l’han subscrit avui al nucli urbanístic del Poblenou del Delta el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el vicari episcopal del Bisbat de Tortosa, Josep M. Membrado, i l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, en un acte que també ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa del Poblenou del Delta, Encarna Ferrer; del vicepresident Territorial de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello, i dels diputats Álvaro Gisbert i Francesc Josep Miró, entre altres autoritats.

 

Un cop efectuada la signatura del conveni, el president de la Diputació i la resta d’autoritats han visitat l’església de la mà de mossèn Carlos París per tal de conèixer l’estat del campanar. A través de la signatura d’aquest conveni la Diputació de Tarragona referma la seva voluntat de participar en el manteniment i conservació del patrimoni històric de la demarcació de Tarragona.

 

Durant l’acte de signatura de l’acord l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha ressaltat la sensibilitat de la Diputació de Tarragona pel que fa a la restauració d’aquest campanar, que Ferré ha definit com “l’edifici més representatiu i emblemàtic del Poblenou del Delta”. Així mateix, ha destacat que el conveni “és a tres bandes”, i ha ressaltat l’esforç efectuat per totes tres institucions que hi participen. Finalment s’ha referit a la intensa jornada de treball de Poblet, agraint a la Diputació el suport que dia a dia ofereix als municipis.

 

El vicari episcopal del Bisbat de Tortosa, Josep M. Membrado Blas ha recordat que l’església fou inaugurada el 2 de desembre de l’any 1956 com a temple, i l’any 1959 es va constituir com a Parròquia canònica. Així mateix, ha ressaltat la col·laboració entre institucions, “que permetrà recuperar aquest antic temple, que ha estat un referent no només pel Poblenou del Delta sinó també per tota la zona”. Finalment, Membrado ha afegit que gràcies a la Diputació de Tarragona ha estat possible la recuperació de molts temples parroquials de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

 

El president de la Diputació, Josep Poblet, que s’ha declarat com “un enamorat del Delta”, ha ressaltat que aquest campanar s’emmarca en el paisatge del Delta de l’Ebre, “un entorn únic i meravellós”, i que per això “no el podem deixar caure”. Poblet també ha assenyalat la important inversió realitzada en aquesta obra, que dignifica el patrimoni arquitectònic i cultural i que respon a la voluntat dels habitants del Poblenou del Delta de recuperar un edifici tan emblemàtic que forma part del patrimoni arquitectònic de la zona. 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies