Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L’àrea de Participació Ciutadana engega el projecte Voluntaris en Acció i crea la Borsa de Voluntariat

publicat el 1/3/2013


Tal com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Laia Subirats, aquest nou servei “sorgeix de les necessitats i demandes d’ajuda que hem detectat en molts ciutadans que tenen ganes de participar en la vida social de la ciutat i que encara no estan organitzats”.

En aquest sentit, els destinataris del projecte són els membres de la comunitat en general que vulguin participar i dedicar part del seu temps en la millora del  benestar de la ciutadania i de la qualitat de vida del seu entorn. La regidora ha posat especial èmfasi en la utilitat que pot tenir el programa de voluntariat en els joves, ja que “els joves que han finalitzat els seus estudis i que estan buscant feina podran, a través del voluntariat adquirir una experiència relacionada amb la seva formació que l’Ajuntament certificarà i que en el mercat laboral els seria molt difícil d’adquirir”. Així, segons ha explicat la regidora, gràcies al treball transversal entre les diverses àrees de l’ajuntament, cada persona que vulgui fer-se voluntària podrà trobar l’encaix que sigui necessari entre les tasques que vulgui pactar amb l’associació o regidoria amb la que vulgui col·laborar i l’horari que vulgui dedicar-hi.

La Borsa de Voluntariat és la primera que posa en funcionament un ajuntament de les Terres de l’Ebre i neix com una evolució del programa No et facis Fora pel qual els alumnes dels instituts que estan a punt de ser expulsats per acumulació de faltes poden commutar el càstig a canvi de treballs de voluntariat social. Donada la bona experiència del programa que ja estan en fase d’adaptació a altres ciutats del territori, Voluntaris en Acció pretén canalitzar les inquietuds de la població cap a l’ajuda i la col·laboració a través d’un voluntariat que rebrà formació i certificacions d’experiència.

La Borsa de Voluntariat ha de permetre estructurar i organitzar les ofertes dels voluntaris i voluntàries per poder cercar els perfils més adequats a les demandes tant de caràcter individual com social i comunitari, que els diferents serveis de l’ajuntament plantegen, per tal d’optimitzar la  disponibilitat dels recursos humans a l’abast.

Els ciutadans que vulguin fer-se voluntaris només han d’omplir la butlleta d’inscripció que trobaran disponible a la web www.amposta.cat

Laia Subirats ha explicat que d’entrada s’espera tenir un grup d’entre 20 i 30 voluntaris interessats per iniciar la formació i que seria òptim tenir ja un grup de voluntaris per la propera Festa del Mercat “tot i que els tempos no han d’estar excessivament condicionats”.

 

 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies