Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Ple del mes de Febrer de l'ajuntament d'Amposta

publicat el 26/2/2013


. La moció que han presentat conjuntament el ERC, el PSC i Plataforma per Catalunya a instàncies de la Federació d'Associacions de Veïns demana que es realitzin una auditoria pel projecte que respongui a qüestions com quants diners s'han invertit en el projecte des de l'any 2004 quan es va iniciar i quines entitats públiques i privades han participat en el se finançament, en quin estat d'operativitat es troba el portal i l'obra civil que es va fer i a banda, determinar el cost actual i la funció de les empreses que gestionen els webs corporatius i els equipaments informàtics de l'Ajuntament.

La moció ha estat aprovada per l'equip de govern ja que, tal com ha remarcat l'alcalde "no hi ha cap inconvenient en realitzar una auditoria, faltaria més, sempre que aquesta sigui interna donat que es confia plenament en la imparcialitat dels serveis jurídics del propi ajuntament i no estem disposats q que una auditoria ens suposo cap cost". En aquest sentit, l'alcalde ha recordat als portaveus d'ERC i PSC que l'auditoria no seria necessària si tinguessin present tota la complida informació que han rebut durant tot aquest temps en les comissions informatives, ja que "si recullen tota aquesta informació tindran un dossier amb una completíssima informació que respon a totes aquestes qüestions" i que l'alcalde s'ha compromès a fer-los arribar d'entrada.

D'altra banda, s'ha aprovat parcialment una moció d'Esquerra Republicana de Catalunya per fomentar l'ocupació a la ciutat en la que es proposaven bonificacions o subvencions als autònoms que es donin d'alta  per les empreses que s'estableixen a Amposta i que contractin treballadors del municipi. El portaveu d'ERC Adam Tomàs, ha explicat que seria una mesura transitòria i que per a que les ajudes no fossin perpètues es podrien delimitar fins aconseguir una davallada concreta en la xifra d'aturats al municipi.
El PSC i PxC hi han votat a favor, tot i que el portaveu del PSC ha puntualitzat que una moció que demana que es destinin recursos econòmics també ha de reflectir d'on sortiran aquests recursos. Finalment, s'ha acordat crear una comissió específica de l'àmbit de la regidoria de Joventut i Polítiques d'Ocupació en la que s'estudiaria l'encaix jurídic i econòmic d'aquesta proposta.

 

Les tres mocions presentades pel PSC han quedat aprovades per unanimitat. En primer lloc s'ha aprovat una moció sobre la implantació de la integració tarifària i la millora del transport públic a les Terres de l'Ebre, ha quedat també aprovada una moció sobre les participacions preferents i finalment, una moció la que es demanava que la propera Cimera Econòmica i Social que el govern de la Generalitat celebrarà el proper 16 de març inclogui en els punts a tractar qüestions importants per l'àmbit municipal com l'atur juvenil, la lluita contra l'exclusió socials, mantenir els programes de mediació que permeten la convivència en els barris de les ciutats, garantir als ajuntaments el finançament necessari per mantenir les prestacions als ciutadans o un pla de retorn del deute acumulat amb les corporacions locals entre altres.

Ha quedat també aprovada per unanimitat la segona moció del grup municipal d'ERC per declarar el municipi d'Amposta zona lliure de Fracturació hidràulica (fracking).

Pel que fa a les quatre mocions que ha presentat PxC en aquest ple del mes de febrer, només s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups la que reclama la continuïtat d'un registre civil de gestió pública i defensar les competències municipals en la celebració de matrimonis civils, donat que el Ministeri de Justícia està preparant un projecte de llei en la que aquestes competències per celebrar matrimonis civils quedarien en mans de notaris i registradors de manera que deixaria de ser un servei gratuït per als ciutadans.

Dues mocions del mateix grup municipal han quedat aprovades en part. En la moció que proposava que l'Ajuntament d'Amposta deixi de treballar amb les entitats bancàries que diguin a terme desnonaments, tot i que els grups del PSC i ERC han votat a favor, en nom de l'equip de govern, l'alcalde d'Amposta ha explicat que cal actuar amb responsabilitat i que "per molt que estiguem en contra de deixar les famílies sense casa, ens trobaríem amb que l'Ajuntament no podria amb cap entitat financera de les que actualment tenen la seu a la ciutat d'Amposta". Finalment, s'ha arribat a l'acord de emanar a les entitats financeres amb seu a la ciutat que tinguin un comportament més ètic abans de fer desallotjaments. "La línia que cal seguir és la d'aconseguir la dació en pagament però mentre no es modifiqui la llei hipotecària prendre un acord com aquest seria un brindis al sol."

S'ha parovat també la moció de PxC per arranjar el camí del Lligallo de Miralles, dins d'aquesta legislatura i en funció de les disponibilitats pressupostàries, ja que, l'alcalde ha explicat que el terme municipal d'Amposta té més de 120 quilòmetres quadrats de camins rurals i "cal establir molt bé les prioritats per arranjar-los".
Finalment ha quedat rebutjada la una altra moció en la que Plataforma per Catalunya demanava que l'Ajuntament d'Amposta actués com a pont amb els ciutadans a l'hora de comprar carburants com la gasolina i gasoil per aconseguir un millor preu de les gasolineres. En aquesta ocasió, la resta de grups de l'oposició tampoc han votat a favor d'aquesta moció i s'han abstingut ja que l'Ajuntament no pot fer de central de compres ni fer competència al lliure mercat de les diferents gasolineres de la ciutat.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies