Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La festa de la Carxofa surt dels límits del pavelló firal i congrega milers de persones per tota la ciutat

publicat el 18/2/2013

 

L’Ajuntament d’Amposta ha presentat aquest divendres al Mercat Municipal la 18a edició de la Festa de la Carxofa, que per segon any consecutiu se celebrarà en dissabte, el dia 23 de febrer, amb l’objectiu d’atreure una part dels visitants que rep ja ciutat amb motiu de la jornada al comerç de la ciutat. Per aquest motiu, els escenaris de la Festa de la Carxofa es diversifiquen i impliquen altres punts importants de la ciutat més enllà del Pavelló Firal on es repartiran els tastos de carxofa.

El Pavelló Firal serà, com ja és costum, el lloc on s’oferiran les degustacions de plats cuinats amb carxofa de la mà dels restauradors de la ciutat que combinen l’hortalissa amb tot tipus de productes com l’arròs, el bacallà, el foie o el pernil. Els assistents podran triar entre tota l’oferta i fer fins a 8 degustacions de carxofa amb un tiquet de 10 euros.

El Celler Vins Andreu Roca i la Cooperativa de Gandesa amb la compra d’un tiquet a 2 € obsequiaran amb una copa de vi i 2 degustacions baix el suport del Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Terra Alta.

I l’empresa La Musclera del Delta amb un tiquet de 3€ oferirà una degustació de 3 ostres més una copa de cava. Al mateix temps hi haurà degustació gratuïta de cervesa DAMM.

Simultàniament a la degustació tindrà lloc, com ja ve sent habitual, una petita mostra on es podran adquirir productes típics com arròs, vi, oli, estris per fer rostides, formatges, embotits, flors, etc..

Cal recordar que la Festa de la Carxofa serà el plat fort d’una promoció Gastronòmica que tindrà lloc durant tot el mes de març que començarà amb les X Jornades Gastronòmiques de la Carxofa on diferents restaurants ofereixen menús amb carxofa.

Per tal de relacionar tots dos esdeveniments i facilitar que els visitants de fora d’Amposta que acudeixen a la celebració visitin també els restaurants de la ciutat, per cada tiquet de la Festa de la Carxofa es regalarà un descompte del 10% en els menús de les Jornades Gastronòmiques.

L’objectiu final de la festa és promocionar un dels productes estrella de la terra i les seves possibilitats gastronòmiques, i a través de la cuina i de la promoció comercial, cultural i lúdica, atreure visitants a la ciutat i al territori aprofitant el seu potencial turístic. Cal recordar que un 70% dels assistents a la Festa de la Carxofa d’Amposta són visitants de fora del territori.

 

Tallers de cuina i col·laboració entre associacions

Dins de les novetats que s’inclouen en aquesta edició, hi haurà un espai de taller de cuina el dia de la Festa de 11.30 a 12.30 per a nens a càrrec de l’Hotel Ciutat d’Amposta per completar l’oferta lúdica. D’altra banda, també en motiu de la Festa i de les Jornades Gastronòmiques, s’ha signat un conveni entre l’Associació de Restauradors i APASA que permetrà que l’Associació de Restauradors d’Amposta realitzi tallers de cuina  als usuaris dels diferents serveis de l’entitat per tal de fomentar l’autonomia personal i l’integració de la comunitat.

Per la seva part APASA col·laborarà en les activitats programades que l’Associació de Restauradors mitjançant els detalls  i obsequis.

En aquesta 18a Festa de la Carxofa  les persones ateses al servei de teràpia ocupacional han confeccionat un punt de llibre, un iman i un calendari commemoratiu de la festa, que serà repartit durant la celebració de la festa entre els assistents.

 

 

Diversos espais per diversificar l’oferta

La plaça del Mercat d’Amposta, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Venedors del Mercat i de la Federació de Comerç d’Amposta serà un dels punts importants a visitar durant el dia ja que se servirà vermut i hi haurà uns fira fora estocs amb les millors ofertes del comerç de la ciutat. A la fira fora estocs, els joves emprenedors alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV comercialitzaran productes a través de les seves mini empreses.

Durant tot el dia també es podrà visitar el Museu de les Terres de l’Ebre al preu simbòlic d’un euro i la Casa de Fusta gratuïtament. Amposta Ràdio > Notícies >  La festa de la Carxofa surt dels límits del pavelló firal i congrega milers de persones per tota la ciutat 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies