Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'Ajuntament d'Amposta ha hagut de pagar més de 540.000 euros de sobre cost per la urbanització de la zona comercial

publicat el 24/1/2013

 


El grup municipal del PSC ha denunciat un sobre cost d'1,78 milions d'euros -prop d'un 70%- en les obres d'urbanització de l'entorn de la nova zona comercial d'Amposta. L'anomenat Pla de Millora Urbana del Cementiri, promogut conjuntament per una Junta de Compensació integrada pels propietaris dels terrenys -l'Ajuntament d'Amposta, que posseeix el 33 % de la superfície, i l'empresa promotora del Centre Comercial, propietària del 66 % restant-, tenia un cost inicial de 2,6 milions d'euros i s'ha acabat enfilant fins els 4,36. Els socialistes han reclamat a l'alcalde, el convergent Manel Ferré, que clarifiqui els costos: el consistori ha hagut de desembutxacar 1,4 milions, 543.000 més dels previstos.

La zona urbanitzada en qüestió és el sector que queda delimitat per la C12, l'avinguda Aragonesa, el Cementiri i el Col·legi del Sagrat Cor de Jesús. El projecte preveia moviments de terres, construcció de clavegueram, pavimentació, abastament d'aigua, subministrament elèctric, enllumenat públic, jardineria, xarxa de reg, senyalització vertical i horitzontal, mobiliari urbà i altres partides menors, que suposaven la urbanització completa dels carrers i zones verdes que envolten el centre comercial. 

Els socialistes van decidir efectuar un seguiment de l'obra per assegurar-se que s'executaven tots les partides previstes inicialment, "atesos els antecedents d'alguns dels promotors particulars i per vetllar pel bon destí dels prop dels 858.000 euros que l'Ajuntament d'Amposta havia d'aportar com a copropietari del 33 % dels terrenys". segons el seu portaveu, Antoni Espanya. En detectar que algunes de les partides previstes en el projecte inicial no s'havien executat, el PSC va impugnar la recepció d'obra per part de l'Ajuntament el setembre del 2011. Finalment, la quantitat que ha hagut de posar el consistori supera en 543.000 euros aquesta xifra.

L'equip de govern de CiU hauria justificat al PSC aquest excés de cost per problemes d'alimentació elèctrica sobrevinguts amb FECSA, la factura del qual ascendeix a 718.000 euros; així com altres partides en concepte d'honoraris tècnics, controls de qualitat, una escultura i una intervenció urbanística a l'avinguda Aragonesa, a més d'altres increments de partides addicionals del projecte inicial que en conjunt suma un milió d'euros més.

"Aquests diners han sortit de les butxaques de tots els ampostins i ampostines a través dels seus impostos", ha lamentat Espanya, tot reclamant una clarificació a l'alcalde. "No qüestionem els números fets pels tècnics municipals, que ens mereixen la màxima credibilitat, però hem de denunciar la mala planificació d'aquesta obra que ha suposat un increment del 70% respecte al pressupost inicial. Aquesta xifra és injustificable des de qualsevol punt de vista i denota una clara deixadesa de funcions pel que fa a la planificació i el seguiment polític de l'obra", ha reblat.

Segons els socialistes, l'execució ha prioritzat els "interessos" dels "promotors particulars de l'obra", per sobre dels generals, "amb la total connivència de l'alcalde". "Al final han estat els soferts ciutadans els que a través dels seus impostos han finançat aquest increment exagerat de l'obra, que hem de recordar que beneficia a uns particulars molt concrets", ha tancat.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies