Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

CÓmpings, cases rurals i apartaments acaparen les reserves per Setmana Santa a Tarragona i l’Ebre

publicat el 26/3/2021

 .- Turistes de proximitat que han reservat la seva estada, principalment, en càmpings, cases rurals i apartaments. El sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre obre la Setmana Santa, unes dates que fins fa dos anys donaven el tret de sortida al gruix de la campanya turística, amb l’esperança de consolidar la represa de l’activitat de cara l’estiu. No seran, ni de lluny, les xifres de plena ocupació vistes anteriorment: no hi ha pràcticament turisme estranger, la majoria de grans hotels de la Costa Daurada i centres d’oci com PortAventura es mantenen tancats. Però als pobles costaners amb segones residències, al Priorat, la Terra Alta i al delta de l’Ebre l’ocupació es preveu elevada durant els principals dies festius.
Després d’haver signat una Setmana Santa en blanc l’any passat, enguany el sector es mostra obertament il·lusionat amb l’arribada d’aquesta festivitat, malgrat que les restriccions de mobilitat limiten el públic al mercat familiar català. En aquest context de covid-19 la previsió és que obrin el 80% dels càmpings i el 50% de les places d’apartaments turístics, però només un 15% dels grans hotels de vacances. Tot i això, alguns d’aquests establiments només ho faran parcialment i d’altres tornaran a tancar amb l’esperança de reobrir més endavant, quan les condicions siguin més favorables per a l’arribada de visitants de la resta de l’Estat i de l’estranger.

A les cases rurals del Baix Ebre i el Montsià la previsió per als pròxims dies festius -de dijous a dilluns- podria arribar a situar-se a l’entorn del 60%, segons les dades que baralla l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre). Una xifra molt per sota de campanyes anteriors i que, en aquesta ocasió, es veu especialment condicionada per les mesures restrictives imposades per contenir la pandèmia de covid-19. Així, mentre que als establiment de fins a vuit places l’ocupació prevista ja és total, les cases més grans corren el risc de quedar buides -la majoria de les places-.

El portaveu d’Aturebre, Juanjo Bel, ha reconegut un increment de trucades els últims dies i no descarta un repunt de reserves aquest cap de setmana o d’última hora. Però el tipus de client familiar limita la possibilitat que s’acabin reservant cases amb una major capacitat de la necessària a preus força més elevats. "Quedaran cases grans buides i no creiem que es puguin omplir. A darrera hora es podria, però són famílies i no t’agafaran una casa gran", certifica. Creuen, de fet, que fins que no es flexibilitzin les restriccions les perspectives són nefastes i recorden que uns pocs dies no poden modificar la tendència. "Fins que no canviïn les restriccions, les cases grans estaran tancades i si a l’estiu continua ho seguiran", tanca Bel.

Molta activitat al delta de l’Ebre

En el cas concret del delta de l’Ebre, amb habitatges rurals amb generalment menys places que a les planes interior, les previsions són força més optimistes. La Federació d’Associació d’Empreses d’Ecoturisme valora positivament la dinàmica "molt activa" dels últims dies, tant pel que fa a peticions d’informació com reserves. Segons la seva vicepresidenta, Montse Callau, allotjaments, cases rurals i bungalows de càmpings registren ja un ple total. Places d’hotel i aparthotel se situen també fregant aquest ple, entre un 95 i un 98%, segons ha precisat. Les activitats, que sovint se solen reservar a última hora, tenen en aquests moments un nivell de reserves al voltant del 70%.

Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies