Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El científic especialista en gestió de l’aigua Geoffrey Gooks, visita les Salines de la Trinitat

publicat el 4/12/2020

En la seva vista a les Salines de la Trinitat a la Punta de Banya, el professor i científic especialista en gestió de l’aigua Geoffrey Gooks, ha destacat la importància de l’activitat salinera que realitza l’empresa Infosa en un paratge tan singular com el Delta de l’Ebre. Segons Gooks, "és un autèntic biòtop per a la proliferació d’espècies d’aus, atretes per la qualitat de les aigües i la singularitat dels terrenys salabrosos de les salines".

Geoffrey Gooks, exdirector del Centre for Water Law, Policy and Science de la UNESCO, ha explicat que, "la desaparició de l’activitat salinera comportaria un autèntic desastre mediambiental al Delta de l’Ebre".

En la seva vista a les Salines de la Trinitat i la Punta de la Banya, Geoffrey Gooks ha estat acompanyat del gerent d’Infosa, Joan Sucarrats. Ha visitat les instal·lacions i la funcionalitat de la gestió de les aigües marines, i ha quedat impressionat per la qualitat ambiental i el respecte amb la natura d’aquest procés. Gooks ha assegurat que, "després d’haver visitat moltes indústries arreu del món, en les quals els seus processos de tractaments d’aigües produeixen residus, les salines porten a terme una activitat no contaminat, que millora la qualitat de l’entorn i no genera cap residu, ni nitrats ni subproducte contaminant com passa en d’altres indústries relacionades en la gestió de l’aigua en el camp de l’agricultura o les hidroelèctriques".

Geoffrey Gooks que també és professor de la càtedra de gestió de l’aigua de la universitat de Dundde, havia mostrat el seu interès per conèixer les Salines del Delta, tant des del punt de vista industrial com mediambiental.

El professor i científic ha recordat que canvi climàtic intervindrà de manera important a les zones productives i rurals de les zones baixes del planeta i que cal posar mesures per evitar aquest impacte que afectarà i està afectant zones semblants al Delta de l’Ebre.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies