Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

El Ministeri per la Transiciˇ Ecol˛gica acabarÓ al desembre l’EstratŔgia de Protecciˇ del Front Litoral del Delta

publicat el 14/10/2020

 .- La Taula de Consens del Delta s’ha reunit aquest dimarts amb el Ministeri per la Transició Ecològica a Madrid. En la trobada es van repassar les actuacions fetes per part del Ministeri i s’ha anunciat que l’Estratègia de Protecció del Front Litoral del Delta estarà acabada al desembre, un any després que se n’adjudiqués la redacció al CEDEX. La Taula va demanar que s’actuï sobre zones d’especial vulnerabilitat a través de la direcció general de la Costa i del Mar, i que s’incorpori la gestió de sediments fluvials per part de la direcció general de l’Aigua. El Ministeri ha acceptat desplegar un calendari d’accions, com a estratègia general d’adaptació del Delta al canvi climàtic.
A la reunió hi va participar el portaveu i el tècnic de la Taula de Consens, Xavi Curto i Rafa Sánchez, el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, el director general de l’Aigua, Teodoro Estrela, la directora general de la Costa i del Mar, Ana María Osorio, i el director general de Biodiversitat, Boscos i Desertificació, Jorge Luis Marquínez.

Segons es va avançar als representants ebrencs, l’Estratègia de Protecció del Front Litoral del Delta contempla a curt termini un augment de la protecció de les zones del Trabucador, Buda i el litoral nord amb mecanismes de reubicació de sorres. A mitjà termini, es contempla la mobilització de sediments fluvials una vegada s’hagi efectuat per part de la direcció general de l’Aigua tots els procediments necessaris per a la seva implementació, i s’establirà un sistema d’aiguamolls rere-duna per completar el sistema natural de protecció.

També es va traslladar al director general de Biodiversitat qüestions relacionades amb l’estat ecològic de les badies, llacunes i espècies en situació de conservació prioritària, així com les possibilitats de millora en el context del Pla Hidrològic de l’Ebre. Amposta RÓdio > NotÝcies > El Ministeri per la Transiciˇ Ecol˛gica acabarÓ al desembre l’EstratŔgia de Protecciˇ del Front Litoral del Delta 


Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies