Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta celebrarà una nova edició de les Lletres Ebrenques amb més identitat territorial que mai

publicat el 30/9/2020

- Amposta ha preparat una quinzena edició de les Jornades literàries Lletres Ebrenques reformulada i adaptada a les mesures preventives de la pandèmia. És l’edició amb més autors ebrencs convidats, les xerrades, conferències o actuacions musicals tindran un format més breu i s’inclou, com a novetat, la retransmissió, en línia i en directe, d’alguns dels actes a través del canal Youtube de l’Ajuntament. Els autors convidats parlaran de memòria històrica, biografies d’ebrencs il·lustres o de les escriptores catalanes del segle passat, entre d’altres. Hi haurà un taller infantil i també una activitat amb kayac, davant la façana fluvial de la ciutat, per gaudir d’un recital de poesia al mig de l’Ebre.
Les Jornades de les Lletres Ebrenques se celebraran entre el 14 i el 18 d’octubre. Els actes es traslladaran enguany a l’entrada de la Biblioteca Sebastià Joan Arbó, per poder oferir el màxim aforament possible, tenint en compte les restriccions per la covid. De fet, tot el programa del certamen literari s’ha refet i adaptat a la situació actual. Els actes del cap de setmana, a més, es podran seguir en línia pel canal Youtube de l’Ajuntament d’Amposta i caldrà inscriure’s prèviament a les activitats.
Són les jornades en més clau ebrenca que hem fet", ha destacat la regidora de Cultura d’Amposta, Inés Martí, qui s’ha mostrat "molt orgullosa" de poder tirar endavant el certamen tot i la pandèmia i sobretot ara que la Generalitat ha declarat la Cultura com a bé essencial.

La quinzena edició del Lletres Ebrenques s’emmarca en els 25 anys d’aniversari de l’actual biblioteca municipal d’Amposta. La seva directora, Joana Serret, n’ha detallat la programació que inclourà reflexions sobre la història a través de al figura de Joan Perucho, sobre la memòria històrica a través de biografies, poesia o còmics, el paper de les escriptores catalanes al segle XX o les biografies. "L’essència de les jornades, de reflexió d’intercanvi d’idees, de retrobament, es manté però les farem d’una altra manera perquè teníem molt recel de porta molts autors de fora del territori", ha explicat Serret. Tot i això, l’interès pel certamen ja fa preveure que hi participaran més d’una cinquantena d’autors d’arreu.

Totes les activitats s’acompanyaran amb tastos de música, amb actuacions d’uns 20 minuts i amb autors i cantautors locals. Finalment, una de les novetats és l’activitat ’Ecos de Riu’ que ofereix la possibilitat de gaudir d’un recital de poesia, al mig del riu i sobre un kayac, i amb la façana fluvial d’Amposta com a escenari. Amposta Ràdio > Notícies > Amposta celebrarà una nova edició de les Lletres Ebrenques amb més identitat territorial que mai


 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies