Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L’Ajuntament d’Amposta víctima d’un frau de 43.000 euros

publicat el 3/6/2020

L’Ajuntament d’Amposta ha patit un frau de , 43.000 euros l els procediments emprats per cometre el frau que ha patit l’Ajuntament d’Amposta són pràcticament idèntics als del Copate, fet que apuntaria cap a la mateixa autoria. En el cas, d’Amposta van utilitzar una adreça falsa de correu electrònic per suplantar la identitat de l’empresa Ilunion, contractada per donar el servei de bugaderia de l’Hospital Comarcal i la residència d’avis, equipaments de titularitat municipal.

La petició, com en el cas de l’organisme ambiental, va arribar també al novembre. Els estafadors també van presentar documents falsos amb aparença legal –tant la certificació de l’empresa, amb la signatura d’un treballador sense responsabilitats financeres, com el certificat del compte bancari, també d’ING- per aconseguir que els pagaments de la seva facturació mensual fossin transferits a un altre compte bancari. L’estafa es va descobrir cap al març, quan el proveïdor es va queixar formalment a l’alcalde, Adam Tomàs, de que no havia cobrat durant els quatre últims mesos.

Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació després que el responsable de la gestió de l’Hospital Comarcal i la Fundació Serveis Socials del Montsià (Fussmont) interposés recentment una denúncia pels fets. De moment, no han pogut recuperar encara els diners i estudien la via per demanar responsabilitats judicials. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha reconegut que, arran d’aquest frau, el consistori ha reforçat els procediments de control per fer efectives aquestes operacions als organismes afectats amb mesures que ja s’aplicaven al mateix Ajuntament.


El Consorci de Serveis Agroambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) ha estat víctima també d’una estafa de 400.000 euros amb el canvi fraudulent del número de compte corrent de l’empresa que gestiona les deixalleries. Utilitzant adreces de correu electrònic i documents falsos, van suplantar la identitat de Nordvert, societat del grup Sorigué, per modificar el compte bancari on es transferien els pagaments i apropiar-se’ls. Segons ha pogut saber l’ACN, la denúncia dels fets al jutjat de Tortosa ha permès recuperar la meitat dels diners sostrets. No és l’únic cas al territori: els Mossos investiguen el frau de 43.000 euros de la facturació pel servei de bugaderia de l’Hospital Comarcal i la residència d’avis d’Amposta, de titularitat municipal.
Els casos d’Horta i Vandellòs

Els del Copate i l’Ajuntament d’Amposta, però, no són els únics fraus d’aquestes característiques al territori durant els últims temps. De fet, l’ACN va donar a conèixer recentment una estafa similar de la qual van ser víctimes els ajuntaments d’Horta de Sant Joan i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Tots dos van rebre també correus falsos que suplantaven l’adreça electrònica de l’empresa proveïdora encarregada del servei de projeccions de cinema al municipi i on se’ls indicava un canvi en el compte corrent on fer els pagaments. L’estafa ascendia a més de 3.000 euros en el cas de Vandellòs –que ha recuperat els diners- així com "d’una quantitat important" a Horta de Sant Joan. També va acabar denunciant el cas l’empresa a la qual se li van suplantar les dades, Cinemes Escarceller, de Caseres. Amposta Ràdio > Notícies > L’Ajuntament d’Amposta víctima d’un frau de 43.000 euros  

 
 Text

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies