Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

Els centres de primÓria ebrencs faran ecografies pulmonars per detectar les lesions que causa la Covid-19

publicat el 15/5/2020

 .- Els centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre efectuaran ecografies pulmonars per millorar el diagnòstic i el seguiment dels pacients amb Covid-19. Segons subratlla el Departament de Salut, es tracta d’una tècnica amb sensibilitat per detectar de forma precoç les lesions pulmonars que causa la malaltia més efectiva que la radiografia de tòrax i l’exploració física, utilitzades fins aquest moment. El Departament ha distribuït aparells als CAP d’Amposta, Baix Ebre, Deltebre, Flix, Móra la Nova, l’Aldea, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona, a més dels ja existents al Temple i l’Ametlla de Mar. Paral·lelament, uns 30 professionals del territori han seguit una formació virtual específica.
El Departament ha recordat la transcendència de detectar aquestes lesions pulmonars en els primers moments de la malaltia quan les decisions clíniques poden determinar canvis importants en l’evolució dels pacients.


La pràctica d’ecografia pulmonar per al control evolutiu de pacients positius per coronavirus i també en els casos d’usuaris amb sospita inicial s’ha iniciat aquesta setmana al CAP Baix Ebre i al CAP Amposta.


En les pròximes setmanes, el programa s’ampliarà a la resta del territori amb l’objectiu d’aconseguir un diagnòstic precoç i proper al malalt de les complicacions respiratòries  Amposta RÓdio > NotÝcies > Els centres de primÓria ebrencs faran ecografies pulmonars per detectar les lesions que causa la Covid-19

Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies